Με αφορμή την επίσκεψη στην Αθήνα της Γενικής Διευθύντριας της FIFA για θέματα Ομοσπονδιών κ. Εύα Πασκέ ο Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης και πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ προχώρησε σε μια δήλωση στην οποία τονίζει ότι ο ΟΦΗ και ο ίδιος σέβεται την αξιωματούχο της FIFA αλλά παράλληλα δεν την φοβάται. 
Στην τοποθέτηση του ο κ. Κουράκης υπογραμμίζει επίσης ότι από την στιγμή που τίθεται θέμα αποβολής του ΟΦΗ από το πρωτάθλημα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που προκύπτουν από τη συνάντηση της κ. Πασκέ με τον κ. Μπιτσαξή , τότε θα έπρεπε και ο ΟΦΗ να είναι παρών στη συνάντηση της Πέμπτης προκειμένου να εκθέσει τις απόψεις του και να τεκμηριώσει τους λόγους για τους οποίους προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γιάννη Κουράκη αναφέρει τα εξής : 

«Καλωσορίζουμε στην Ελλάδα την κ. Εύα Πασκέ. Την σεβόμαστε αλλά δεν την φοβόμαστε.Και το λέω αυτό γιατί απ ότι διαβάζω ξεκίνησε την επίσκεψή της στην Ελλάδα με εκφοβισμούς και απειλές, χωρίς να μπει στο κόπο όπως έχει υποχρέωση να ενδιαφερθεί και να ακούσει την άλλη πλευρά, αυτή της διοίκησης του ΟΦΗ. Θα πρέπει να γνωρίζει η εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ, γιατί προφανώς το λησμονεί, ότι ο Κρητικός λαός είναι λαός υπερήφανος, βαθειά δημοκράτης και αγωνιστής.

Οι Κρητικοί δεν καταλαβαίνουν από εκβιασμούς του τύπου όπως αυτές που έχουν δει πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας.Ο Κρητικός λαός δεν απειλείται και προπαντός δεν τον φοβίζουν οι δηλώσεις διαφόρων παραγόντων απ’ όπου κι αν προέρχονται. Πως είναι δυνατόν να συζητούν και να αναφέρονται στον ΟΦΗ, χωρίς να είναι παρόν ο ΟΦΗ;

Οι στοιχειώδεις κανόνες δημοκρατίας και δικαίου επιβάλουν να ακουσθεί και η άλλη πλευρά. Με την ευκαιρία θέλω να πιστεύω ότι το κλείσιμο της ΕΠΟ δεν έχει καμία σχέση με τους ψίθυρους και τα όσα διαδίδονται για τακτοποίηση κάποιων φακέλων. 

Έχουν υποχρέωση για να διαφυλαχθεί το κύρος της ΕΠΟ να καταθέσουν τώρα όλους τους φακέλους αδειοδότησης όλων των κατηγοριών, είτε στον αθλητικό εισαγγελέα είτε στη διαρκή επιτροπή της Βουλής αρμόδια για θέματα αθλητισμού».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook