Λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με την παραμονή των 253 μεταναστών στη Νομική φαίνεται πως βρέθηκε κατά τη διάρκεια πολύωρης σύσκεψης των πρυτανικών αρχών, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
 
Οι απεργοί πείνας πρόκειται να μεταφερθούν το πρωί της Πέμπτης σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο πληροί όλες τις συνθήκες υγιεινής και επιλέχθηκε ύστερα από την παρέμβαση Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση είχε εκφράσει τη βούλησή της να λυθεί σύντομα το θέμα που έχει προκύψει στη Νομική, καλώντας παράλληλα τις πανεπιστημιακές Αρχές να αναλάβουν το μερίδιο που τους αντιστοιχεί και να πράξουν τα δέοντα. Οι πρυτάνεις, που δεν συζητούσαν περί άρσης του ασύλου, πρότειναν την ασφαλή μετάβαση των μεταναστών σε άλλο χώρο -προοπτική που δεν βρίσκει αντίθετους τους απεργούς πείνας.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου είχε το απόγευμα συνάντηση με τον πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θ.Πελεγρίνη και τον πρόεδρο της συνόδου των πρυτάνεων Θ.Παπαθεοδώρου, με αντικείμενο την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Νομική.

«Ζητήσαμε και ζητάμε να εφαρμοστούν οι νόμοι», δήλωσε η υπουργός Παιδείας μετά τη συνάντηση. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών τόνισε ότι «αγωνιζόμαστε να βρεθεί μία λύση στο πρόβλημα», ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου σημείωσε ότι οι επαφές με όλους τους φορείς συνεχίζονται, προκειμένου να βρεθεί σύντομα λύση.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook