Με πυρετώδεις ρυθμούς τα Μάταλα προετοιμάζονται να υποδεχτούν τους απανταχού "Χίπις" στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Festival 2011 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο δήμο Φαιστού το προσεχές τριήμερο από, 11 – 13 του μηνός.

Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και DJs συμμετέχουν σ’ ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες μουσικής.

Πολλές είναι, επίσης, οι παράλληλες δραστηριότητες, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων.

Στο πλαίσιο του Matala Festival εντάσσονται ακόμα, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βυνιλίου της περιόδου 60s – 70s, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style, καθώς και πάρα πολλές εκπλήξεις.

Χώροι διεξαγωγής των εκδηλώσεων θα είναι η παραλία Ματάλων, το κάμπινγκ της περιοχής, η πλατεία Ματάλων, αλλά και το δημοτικό πάρκινγκ.

Οι θεματικές του φετινού Φεστιβάλ είναι τρεις και σχετίζονται με το Hippies’ Reunion, τους νέους, αλλά και τις δράσεις για την οικογένεια και τα παιδιά.

Σημαντικός στη διεξαγωγή των εκδηλώσεων ήταν και παραμένει η εθελοντική προσφορά και συμμετοχή των τοπικών εκπροσώπων από τις περιοχές Ματάλων και Πιτσιδίων, αλλά και πολλών ακόμα πολιτών.

Κομβικός αποδεικνύεται επιπρόσθετα ο ρόλος επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι στηρίζουν την όλη προσπάθεια τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.