Στις 9 Ιανουαρίου θα διεξαχθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας η τελευταία πράξη της υπόθεσης για την καταγγελία της εγκύου από τεχνική εταιρία στο Ηράκλειο. 

Στη σημερινή, δεύτερη συνάντηση των πλευρών στα γραφεία της Επιθεώρησης Εργασίας, συζητήθηκε η πρόταση της εργαζόμενης η οποία συνοψίζεται στην καταβολή των οφειλόμενων μισθών και υπερωριών κατά τη διάρκεια που η ίδια εργαζόταν στην επιχείρηση. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Τεχνικών Παραρτήματος Ηρακλείου, Γεράσιμο Ιακωβάτο, εργαζόμενη και Σωματείο δεν διαπραγματεύονται ούτε ώρα από τα δεδουλευμένα αλλά κυρίως την αξιοπρέπεια τους.

“Βρισκόμαστε σε μια συνολική διαπραγμάτευση και επιφυλασσόμαστε ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης. Τόσο το τοπικό Σωματείο, το Σωματείο της Αθήνας, οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στηρίζουν τον αγώνα της συναδέλφου. Η μητρότητα έχει κερδηθεί με αγώνες. Και αυτό είναι το μόνο όπλο που έχουμε στα χέρια μας”. 

Στο ίδιο μήκος κύματος και η τοποθέτηση του Γ.Γ. του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου ο οποίος σημείωσε ότι θεωρεί και ελπίζει πως θα υπάρξει τελικά συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. “Διαφορετικά”, δήλωσε ο κ. Στέλιος Βοργιάς, “θα αναγκαστούμε να προχωρήσουμε στη δικαιοσύνη”. 

Μέχρι τις 9/1/2015 λοιπόν είναι το χρονικό διάστημα που η εταιρία καλείτε να αποφασίσει σχετικά με την πρόταση της εργαζόμενης.

Τη συγκεκριμένη μέρα θα κληθούν εκ νέου οι δύο πλευρές σε συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας και μόνο σε περίπτωση συμφωνίας η υπόθεση θα κλείσει. Στην αντίθετη, η αντιδικία και η πολύ σοβαρή καταγγελία της εργαζόμενης, θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook