Πολεμικά ελικόπτερα της Συρίας άνοιξαν χθες πυρ με τα πολυβόλα τους για να διαλύσουν μια μεγάλη υπέρ της δημοκρατίας διαδήλωση στην πόλη Μααράτ αλ-Νουμαάν, στην πρώτη χρήση αεροπορικών δυνάμεων για την καταστολή των διαδηλώσεων στην εξέγερση της Συρίας, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα επιβεβαίωσε ότι τα ελικόπτερα άνοιξαν πυρ στην πόλη αυτή αφότου οι δυνάμεις ασφαλείας στο έδαφος σκότωσαν πέντε διαδηλωτές, σημείωσε όμως ότι δεν αναφέρθηκαν σκοτωμοί από την επίθεση από τα ελικόπτερα. Δύο αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδαν τουλάχιστον πέντε ελικόπτερα.

Οι ΗΠΑ θέλουν να εντείνουν τις πιέσεις προς τον Άσαντ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να εντείνουν τις πιέσεις προς τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ, προκειμένου να τον αναγκάσουν να σταματήσει τις βιαιότητες, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η Ρωσία, χώρα που διαθέτει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, έχει ταχθεί κατά της λήψης οποιαδήποτε απόφασης από τον ΟΗΕ όσον αφορά τη Συρία. Ερωτώμενος για το θέμα αυτό ο Τόνερ έκανε λόγο για «τη δύσκολη δουλειά της διπλωματίας» και υποστήριξε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ είναι «να προσελκύσουν την προσοχή σε όσα συμβαίνουν στη Συρία».