Δύο χρόνια μετά την επίθεση που δέχτηκε από χιμπαντζή, η Charla Nash θα έχει ξανά τη δυνατότητα να φάει στέρεα τροφή και να αντιλαμβάνεται τις μυρωδιές στον αέρα, χάρη στην επιτυχημένη εγχείριση ολικής μεταμόσχευσης προσώπου, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν Πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Βοστώνης.

«Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι η ομάδα μας κατάφερε κάτι ανεπανάληπτο», τόνισε ο Elof Eriksson, επικεφαλής των γιατρών που συμμετείχαν στη λεπτή εγχείρηση.

«Η Charla είναι ένα άτομο γεμάτο κουράγιο που έδωσε έμπνευση στην ομάδας μας να κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να της δώσουμε πίσω τη ζωή της», πρόσθεσε ο Bohdan Pomahac, διευθυντής της Μονάδας Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου.

Τον Φεβρουάριο του 2009, η Sandra Herold είχε ζητήσει τη βοήθεια της φίλης της, Nash, προκειμένου να βάλει μέσα στο σπίτι τον «Travis», έναν χιμπαντζή που είχε ως κατοικίδιο. Το συγκεκριμένο ζώο ήταν πασίγνωστο στις Η.Π.Α. για τη συμμετοχή του σε τηλεοπτικές διαφημίσεις γνωστής αμερικανικής εταιρείας αναψυκτικών και μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχε δείξει επιθετικές τάσεις, καθώς ήταν εξαιρετικά φιλικό και εξοικειωμένο με την ανθρώπινη παρουσία.

Μόλις η Nash τον πλησίασε, ο «Travis» άρχισε να τη χτυπά και να τη δαγκώνει στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των σαστισμένων αστυνομικών, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει πολύ σοβαρά. Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το άγριο ζώο, το οποίο στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook