Τελευταία ενημέρωση: 20:22

Σώος βρέθηκε τελικά ο ηλικιωμένος κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στο Οροπέδιο Λασιθίου και ενώ ο νόμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης

Ο 70χρονος δεν είχε δώσει σημεία ζωής για αρκετές ώρες και η οικογένειά του τον αναζητούσε δίχως αποτέλεσμα ενώ η τελευταία επικοινωνία που είχε μαζί του ήταν πριν τρεις μέρες. Ο κτηνοτρόφος βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιο του στη θέση Άγιος Εμμανουήλ», στα συνορα των Δήμων Βιάννου και Οροπεδίου Λασιθίου.

Πυροσβέστες που συμμετείχαν στην επιχείρηση εντοπισμού του,  από το κλιμάκιο Τζερμιάδου προσέγγισαν το σημείο κατευθυνόμενοι από τον Έμπαρο προς Κατωφύγι.

Μετά από 6 ώρες περίπου που διήρκησε η επιχείρηση κατάφεραν και εντόπισαν τον 70χρονο ο οποίος μάλιστα και ενώ ειχε κινητοποιηθεί ολόκληρος μηχανισμός για τον εντοπισμό του, αρνήθηκε αρχικά να ακολουθήσει τους πυροσβέστες.

Πείστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο όταν οι πυροσβέστες του είπαν ότι το εκχιονιστικό μηχάνημα του Δήμου Βιάννου ενδέχεται να μην ανοίξουν το δρόμο σύντομα καθώς το ύψος του χιονιού φτάνει μέχρι και τα δύο μέτρα.

Όπως και να’χει η επιχείρηση έλαβε αίσιο τέλος χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών που αυτές τις ημέρες καταβάλλουν συχνά υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν περιστατικά διάσωσης και απεγκλωβισμού λόγω της κακοκαιρίας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook