Διασχίζει ολόκληρη τη χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, διανύοντας 4.500 χιλιόμετρα, για ιερό σκοπό.

Ο τολμηρός δρομέας είναι ο 55χρονος Γιάννης Φιλιππίδης από τις Σέρρες, σκοπεύοντας με το εγχείρημά του να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την αιμοδοσία, τη δωρεά οργάνων και ιστών, καθώς και τον εθελοντισμό.

Ξεκίνησε στις 5 Μαΐου από την Ορεστιάδα με προορισμό τη Σητεία της Κρήτης, όπου ευελπιστεί να φτάσει μέχρι τις 20 Οκτωβρίου.
Περπατάει 6-8 ώρες ημερησίως και διανύει καθημερινά 42 χιλιόμετρα, όσο είναι δηλαδή και ο μαραθώνιος, φτάνοντας στα όρια της ανθρώπινης αντοχής. Για προφανείς λόγους προτιμά τη… δροσούλα, γι’ αυτό ξεκινά την πεζοπορία στις 2-3 τα ξημερώματα μέχρι τις 8-9 το πρωί, που αρχίζει και ζεσταίνει ο ήλιος. Χθες έφτασε στα Γρεβενά, προερχόμενος από την Κοζάνη και τη Φλώρινα. Μέχρι τώρα διήνυσε περί τα 1.500 χιλιόμετρα.

Στις πόλεις από τις οποίες διέρχεται ο Γ. Φιλιππίδης γίνεται δεκτός από τις αρχές, τους φορείς και τους πολίτες, οι οποίοι αγκαλιάζουν την προσπάθειά του.
Προχθές το απόγευμα παραβρέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, όπου περιφερειάρχης και περιφερειακοί σύμβουλοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στον δρομέα για το “μεγάλο οδοιπορικό ανθρωπιάς”.

Μιλώντας ο ίδιος ο Γ. Φιλιππίδης είπε:

“Ξεκίνησα πριν από 35 ημέρες από την Ορεστιάδα, διασχίζοντας όλη την ηπειρωτική χώρα, για να καταλήξω στη Σητεία της Κρήτης. Το πρώτο μήνυμα που θέλω να δώσω είναι η εθελοντική αιμοδοσία, το δεύτερο η δωρεά οργάνων και το τρίτο μήνυμα είναι η ανάπτυξη οικολογικών συμπεριφορών. Γι’ αυτό ο κόσμος από όπου περνάω με υποδέχεται με αγάπη και ανθρωπιά”. Δεν έκρυψε επίσης ότι ένας ακόμη λόγος που τον ώθησε σε αυτή την πρωτοβουλία είναι ότι στο συγγενικό του περιβάλλον πολλοί δικοί του άνθρωποι πάσχουν από σοβαρά προβλήματα υγείας και χρειάζονται τη βοήθεια των συνανθρώπων τους.

Ο Γ. Φιλιππίδης ευχαρίστησε το περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής και υποσχέθηκε ότι θα ολοκληρώσει το “εγχείρημα ανθρωπιάς” και θα φτάσει στη Σητεία της Κρήτης, όπου θα… χορέψει πεντοζάλη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook