Στην Κρήτη βρίσκεται από το πρωί η φλόγα των Special Olympics, με πρώτο σταθμό τα Χανιά, όπου μέχρι και το βράδυ θα γίνουν 6 τελετές αφής.

Στη λαμπαδηδρομία, που θα διασχίσει όλο το νησί, παίρνουν μέρος 43 επίλεκτοι αστυνομικοί απ' όλο τον κόσμο και τρία παιδιά αθλητές των αγώνων που θα μεταφέρουν το φως της αγάπης και της ελπίδας.


Πρώτος σταθμός της λαμπαδηδρομίας ήταν η Κίσσαμος, όπου η δάδα έγινε δεκτή υπό τους ήχους της κρητικής μουσικής.

« Η Κίσσαμος του συρτού και του ριζίτικου, η Κίσσαμος της ελιάς και της ειρήνης, υποδέχεται σήμερα τη φλόγα με ιδιαίτερη χαρά και τιμή» είπε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Μουντάκης, ενώ τους λαμπαδηδρόμους καλωσόρισε ο δήμαρχος Γιώργος Μυλωνάκης.

Συγκινητικά, ήταν τα λόγια μιας αθλήτριας των αγώνων που έστειλε το δικό της μήνυμα, λέγοντας: «ακολουθήστε το όνειρο σας ανεξαρτήτως πόσο μικρό η πόσο μεγάλο είναι».


«Είμαστε εδώ για να αγκαλιάσουμε τα παιδιά με αγάπη με σεβασμό στην διαφορετικότητα» είπε σε μήνυμά της εκπρόσωπος της οργανωτικής επιτροπής, ενώ μετά τις ομιλίες ακολούθησε η φύτευση κλαδιού ελιάς στην κεντρική πλατεία « Ελευθερίου Βενιζέλου.

Μετά την Κίσσαμο, η φλόγα πήγε στις Βούβες, όπου υπάρχει και η αρχαία ελιά, στην κεντρική πλατεία του Πλατανιά, ενώ το απόγευμα θα περάσει από τις Βρύσες, τη Γεωργιούπολη και τις Καλύβες, για να καταλήξει το βράδυ στο παλιό λιμάνι των Χανίων.

Εφτασε στα Χανιά η φλόγα

Στα Χανιά έφτασε η "φλόγα της ελπίδας", η φλόγα των Special Olympics, λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο κέντρο των Χανίων όπου αθλητές λαμπαδηδρόμοι την μετέφεραν στο ενετικό λιμάνι που θα ολοκληρωθεί το "ταξίδι" της για σήμερα Δευτέρα.


Στην υποδοχή της φλόγας παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων, της Περιφέρειας και των τοπικών φορέων.