Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν οι «Αγανακτισμένοι» στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, στην πλατεία του Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας την Κυριακή. Η καλοκαιρινή μπόρα δεν πτόησε τους «Αγανακτισμένους», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες μπροστά στη Βουλή με κεντρικό σύνθημα: «Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα \’μαστε όλοι εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία». Στο στόχαστρο όλων το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και ειδικότερα η νέα φοροεπιδρομή.

Οι «Αγανακτισμένοι» συγκεντρώθηκαν για 19η ημέρα το απόγευμα της Κυριακής, στο πλαίσιο και της  ευρύτερης διαμαρτυρίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Λόγω της καλοκαιρινής μπόρας, οι πολίτες άρχισαν να μαζεύονται διστακτικά στο Σύνταγμα νωρίς το απόγευμα, ωστόσο στη συνέχεια ο κόσμος αυξήθηκε σημαντικά.

Από τα μεγάφωνα στην πλατεία Συντάγματος μεταδόθηκε κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη στις 07:00 το πρωί.

Μαζικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, καθώς και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη, ο κόσμος συγκεντρώθηκε παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, φωνάζοντας το σύνθημα: «Βρέχει αγανάκτηση».

Οι Θεσσαλονικείς παρέμειναν στην πλατεία του Λευκού Πύργου έως τις 20:30 και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Αργότερα επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας.

Στο επίκεντρο της διαμαρτυρίας τα νέα μέτρα «φωτιά» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που παρουσιάστηκαν από την κυβέρνηση και κατατέθηκαν στη Βουλή.

Οι «Αγανακτισμένοι» προσανατολίζονται σε δράσεις την ημέρα της ψήφισης του Προγράμματος στη Βουλή, αλλά και πιθανές εκδηλώσεις στο πλαίσιο της γενικής απεργίας την Τετάρτη.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook