Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 34 τραυματίστηκαν σε πυρκαγιά που ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης στην πόλη Σπρινγκς, ανατολικά του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος τον οποίο επικαλείται ο ραδιοφωνικός σταθμός 702.

Ο εκπρόσωπος του δήμου για τις έκτακτες καταστάσεις Ρότζερς Μαμάιλα δήλωσε ότι η πυροσβεστική έλαβε σήμα για την πυρκαγιά μετά τα μεσάνυχτα.

\”Στείλαμε 36 πυροσβέστες που ήταν χωρισμένοι σε δύο ομάδες και αρχίσαμε την επιχείρηση διάσωσης\”, δήλωσε ο εκπρόσωπος αναφέροντας ότι τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά. Τριάντα τέσσερις άνθρωποι διασώθηκαν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Αφρικής SAPA. \”Καταφέραμε να τούς σώσουμε και τώρα τούς μεταφέρουμε στο νοσοκομείο.

Οι περισσότεροι μεταξύ αυτών φέρουν ελαφρά τραύματα από εγκαύματα και εισπνοές καπνού\”, πρόσθεσε ο Μαμάιλα.
Τον Φεβρουάριο δεκατρία παιδιά και δύο ενήλικες έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά που ξέσπασε σε ορφανοτροφείο στη νοτιοανατολική επαρχία Κουαζούλου Νατάλ.

Πέρυσι 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά σε κέντρο ευγηρίας κοντά στο Γιοχάνεσμπουργκ. Τα περιστατικά αυτά αυξάνουν τα ερωτήματα για τις προδιαγραφές ασφαλείας και κατασκευής κτιρίων που τηρούνται στη Νότια Αφρική, τη μεγαλύτερη οικονομία στη μαύρη ήπειρο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook