Εκπλήξεις και ανατροπές κυοφόρησε η κάλπη στην Κρήτη καθώς βουλευτές με πολυετή και συνεχή παρουσία στο ελληνικό κοινοβούλιο, δεν κατάφεραν να μπουν στην Βουλή από αυτήν την εκλογική αναμέτρηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι τα Χανιά όπου για πρώτη φορά η ΝΔ δεν εκλέγει βουλευτή.  Έτσι, ενώ μέχρι αργά τη νύχτα ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης φαίνονταν να κερδίζει μια θέση στη Βουλή, τελικά οι ψηφοφόροι έδωσαν τρεις έδρες στο ΣΥΡΙΖΑ και μια στο ΠΟΤΑΜΙ.

Η Κρήτη στέλνει συνολικά 16 εκπροσώπους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, 8 εκλεγμένους με το ΣΥΡΙΖΑ, 3 με τη ΝΔ , και από έναν με το ΠΟΤΑΜΙ, τους ΑΝΕΛ, .το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ.

Ο πρώτος των πρώτων σε σταυροδοσία βουλευτής σε όλη την Κρήτη αναδείχτηκε ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης με 26.856 ψηφους, ο οποίος εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ηρακλείου.

Ακολουθεί ο Μιχάλης Κριτσωτάκης με 25.109 ψήφους και ο Σωκράτης Βαρδάκης με 25.056 ψήφους, βουλευτές Ηρακλειου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Ηγουμενίδης Νικόλαος παρότι συγκέντρωσε πάνω από 20.000 σταυρούς (20699) δεν θα περάσει τελικά το κατώφλι της Βουλής ως βουλευτής Ηρακλείου.

Πρώτος σε σταυρούς στο Νομό Χανίων και πέμπτος στην Κρήτη, έρχεται ο βουλευτής πλέον Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης ο οποίος σταυρώθηκε 20.284 φορές.

Ακολουθεί, ο Λευτέρης Αυγενάκης ο οποίος με 17905 σταυρούς , επανεκλέγεται βουλευτής Ηρακλειου με τη ΝΔ.

Στη συνέχεια, στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων της Κρήτης ακολουθούν οι Πολάκης Παύλος και Βαγιωνάκη Ευαγγελία με 15.423 σταυρούς και 11202 αντίστοιχα, οι οποίοι εκλέγονται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εξελέγη στο Νομό Χανίων με το ΠΟΤΑΜΙ έχοντας συγκεντρώσει 10904 σταυρούς

Ακολουθούν οι Ανδρέας Ξανθος με 8558 σταυρούς και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης με 7570 σταυρούς που εκλέγονται με το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αντίστοιχα στο Νομό Ρεθύμνου.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου συγκεντρώνοντας 7421 σταυρούς, εκλέγεται βουλευτής Ηρακλειου με το ΠΑΣΟΚ

Με  συνολικά 6413 σταυρούς ο Κωστής Δερμιτζάκης με το ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει το Λασίθι στη Βουλή ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης με 6207 σταυρούς εξελέγη βουλευτής Λασιθίου με τη ΝΔ

Βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΟΤΑΜΙ είναι πλέον ο Σπύρος Δανέλης ο οποίος συγκένρωσε 3659 σταυρούς και ακολουθούν ο Εμμανουήλ Συντυχάκης που εκλέγεται βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, με 2997.

Τέλος οι ΑΝΕΛ εκλέγουν βουλευτή στο Ηράκλειο τον Κωστή Δαμολαβίτη ο οποίος συγκέντρωσε 2765 σταυρούς.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook