Σε κάθε κυβερνητική αλλάγη και χάραξης νέας πολιτικής, οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες, ήταν το σχόλιο του Γ.Δραγασάκη ερωτηθείς για το κραχ στο Χρηματιστήριο. Ειδικά για τις τράπεζες ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας ότι μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών. 

Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου όπου έγινε σύσκεψη για την προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης Σουλτς και Ντάισελμπλουμ ο κ. Δραγασάκης είπε ακόμη ότι «έχουμε σχέδιο», ότι δεν θα υπάρξει ρήξη με τους εταίρους και ότι το κλίμα «που εισπράτουμε από την Ευρώπη είναι πολύ θετικό».

Καθησυχαστικός για τη κατάρρευση του ΧΑ

«Κατά τα τελευταία χρόνια είχαμε πολλά κραχ και στο Χρηματιστήριο και στην κοινωνία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, μιλώντας για αναμενόμενες αντιδράσεις, ερωτηθείς σχετικά με την μεγάλη πτώση του Χρηματιστηρίου και την εκτόξευση της απόδοσης των ελληνικών ομολόγων.

Σχολιάζοντας την πτώση των τραπεζών, με το σχετικό δείκτην να έχει χάσει τις τρεις τελευταίες ημέρες άνω του 40% ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «βασικό μέλημά μας αποτελεί  εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών και η άνοδος της μετοχικής αξίας τους».

Η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων των τραπεζών, επισήμανε και τόνισε ότι είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε με τους ιδιώτες σχέδια και προτάσεις για την ενίσχυση του τραπεζικού τομέα.

Ερωτηθείς για τις αλλαγές που επίκειται να γίνουν στις τράπεζες και στις διοικήσεις τους, καθησύχασε ότι εφ’ όσον διαπιστωθεί ανάγκη αλλαγής δεν θα υπάρξει καμία αιφνιδιαστική κίνηση και όλα θα γίνουν με δημόσια διαβούλευση και σεβασμό τους ιδιώτες μετόχους.

Προς επίρρωση μάλιστα των λεγομένων του ανέφερε ότι ήδη την Παρασκευσή έχει κανονιστεί συνάντηση με τους μετόχους της Eurobank.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook