Βγήκε το πρόγραμμα του Συνεδρίου HEIR2011 για την Ανώτατη Εκπαίδευση που θα διεξαχθεί στο Kingston του Λονδίνου στις 16-17 Ιουνίου, στο οποίο θα συμμετάσχει με ομιλία του ο καθηγητής Λογιστικής & Χρηματοοικονομικών και Διευθυντής Σπουδών του MBS College, Βαγγέλης Τσιλιγκίρης.

Το συνέδριο αυτό γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος του κόσμου και μαζεύει προσωπικότητες από τη διεθνή ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και από διεθνείς μη κυβερνητικούς οργανισμούς. Το αντικείμενό του είναι τα θέματα της ανώτατης εκπαίδευσης από το διεθνές περιβάλλον, σε σχέση με την ποιότητα, μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης (T&L) και τη γενικότερη πολιτική που ακολουθούν οι εκπαιδευτικοί, κρατικοί και μη κρατικοί οργανισμοί.

Απευθύνεται σε ακαδημαϊκούς, σε όσους έχουν θεωρητικό υπόβαθρο και ασχολούνται επαγγελματικά ή η δουλειά τους επηρεάζει ή επηρεάζεται από την ανώτατη εκπαίδευση. Έχει σκοπό την διαπολιτισμική ανταλλαγή απόψεων, για την δημιουργία μίας ενιαίας πολιτικής και την αξιοποίηση κάθε δυνατής ευκαιρίας που εμφανίζεται στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, για την ανάπτυξη και υποστήριξή της σε βάθος χρόνου.

Φέτος, το συνέδριο θα έχει κεντρικό θέμα την ακαδημαϊκή έρευνα χωρίς γεωγραφικά σύνορα, π.χ. εξ αποστάσεως σπουδές, έρευνα και επικοινωνία. 

Η παρουσίαση του κύριου Τσιλιγκίρη έχει προγραμματιστεί για τις 17 Ιουνίου, σε κεντρική αίθουσα του Kingston University στο Λονδίνο. Θα έχει θέμα ένα νέο εργαλείο μέτρησης (EDQUAL) της ατομικής κουλτούρας των φοιτητών και πως αυτή επηρεάζει τις προσδοκίες τους για την ποιότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση. 

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο κύριος Τσιλιγκίρης είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού στα Οικονομικά και στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (BA Economics, ΜΑ Business Administration). Αυτό το διάστημα ολοκληρώνει τη διδακτορική διατριβή του πάνω στη Διεθνοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, στο Birmingham City University και διατηρεί ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή του σε διάφορα Διεθνή και Εθνικά προγράμματα που προωθούν την ποιότητα στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Η συμμετοχή του κολλεγίου MBS σε ένα τέτοιο συνέδριο, είναι σύμφωνη με το όραμά του να συμβάλλει και να συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της ποιότητας της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Κρήτη και στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Ελλάδας, διατηρώντας ανοιχτό διάλογο με εκπαιδευτικούς οργανισμούς και την ακαδημαϊκή κοινότητα του εξωτερικού. Το MBS College συνεργάζεται με το κρατικό Βρετανικό πανεπιστήμιο Nottingham Trent University, αποτελώντας παράρτημα του εν λόγω πανεπιστημίου στο Ηράκλειο Κρήτης, από το 1998. Από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά έρχεται να προσθέσει 4 νέα διεθνούς φήμης πτυχία -2 Bachelor και 2 Master- στη λίστα σπουδών του, για τα οποία, ακαδημαϊκά υπεύθυνο θα είναι το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου και τα παγκοσμίου φήμης γνωστά επιμέρους κολλέγια, London School of Economics (LSE), University College London (UCL), Royal Holloway και Queen Mary.

To MBS είναι το μοναδικό αδειοδοτημένο από το Υπουργείο Παιδείας Ιδιωτικό Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης στη Νότια Ελλάδα, και το μοναδικό που προσφέρει προγράμματα σπουδών που οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων πιστοποιημένα από το Βρετανικό ΔΟΑΤΑΠ (UK NARIC) στη Νότια Ελλάδα. Ακόμα είναι πιστοποιημένο από το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC) και είναι ένα από τα ελάχιστα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα που χρησιμοποιούν καινοτόμα συστήματα διασφάλισης ποιότητας όπως για παράδειγμα το Σύστημα Turnitin (σύστημα ελέγχου εργασιών για λογοκλοπή), ένα σύστημα που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα ανά τον κόσμο όπως τα πανεπιστήμια Cambridge και το Harvard. 

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας (www.mbs.gr) για περισσότερες πληροφορίες πάνω στα προγράμματα σπουδών μας.

Επίσης, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου HEIR 2011 (http://www.heir2011.org.uk), για το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου και για επιπλέον πληροφοριακό υλικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook