Ένας 26χρονος με \”πλούσιο\” παρελθόν, είναι τελικά ο δράστης της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του καλλιτέχνη Νίκου Γωνιανάκη που κατέληξε στον τραυματισμό του καλλιτέχνη στο χέρι  που σημειώθηκε το προηγούμενο Σάββατο στη Σκαλέτα στο Ρέθυμνο.  Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, και αφού προηγήθηκε ενδελεχής έρευνα προέκυψε οτι ο δράστης είναι  26χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, ο δράστης, αρχικά, ενώ βρίσκονταν σε κέντρο διασκέδασης ως θαμώνας, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, επιτέθηκε φραστικά στον 54χρονο παθόντα και προσπάθησε να τον χτυπήσει με τα χέρια, χωρίς όμως να το καταφέρει.Αργότερα την ίδια ημέρα (11-06-2011), κατά την αναχώρηση των τεσσάρων (4) από το κέντρο διασκέδασης, ο δράστης ευρισκόμενος σε παρακείμενη εγκαταλελειμμένη οικία, πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο (πιστόλι) συνολικά έξι  φορές εναντίον τους, με αποτέλεσμα να προκαλέσει διαμπερές τραύμα στην αριστερή παλάμη του 54χρονου.

Κοντά στο σημείο του συμβάντος εντοπίσθηκε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 26χρονου δράστη, εντός του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας και σύστημα εκκίνησης αυτοκινήτου με διακόπτη, το οποίο χρησιμοποιείται για κλοπές οχημάτων.

Επιπλέον, ο δράστης έχει κατηγορηθεί: το έτος 2008 για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού έξω από κατάστημα-μπαρ στο Ρέθυμνο, πράξη για την οποία είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης σε Δικαστικές Φυλακές της Κρήτης  το έτος 2007 για ένοπλη συμπλοκή με τη συμμετοχή επτά (7) ατόμων έξω από κατάστημα-μπαρ στο Ρέθυμνο, πράξη για την οποία του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι αυτοπρόσωπης εμφάνισης στο Τμήμα Ασφάλειας του τόπου κατοικίας του.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή στην ίδια υπόθεση ενός (1) ακόμη ημεδαπού, ηλικίας 27 ετών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook