Το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Εργοτέλη ο 18χρονος επιθετικός Σωκράτης Ευαγγέλου έγινε η αιτία για να ξεσπάσει μια κόντρα ανάμεσα στην ομάδα της Λάρισας και τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας απ΄όπου και απέκτησε τον ποδοσφαιριστή ο Εργοτέλης. 

Η ομάδα της Λάρισας υποστήριξε σε ανακοίνωση της ότι ουσιαστικά οι διοικούντες την ομάδα του Φιλοκτήτη αθέτησαν τη συμφωνία που είχαν με την Α.Ε.Λ για την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η ανακοίνωση του Φιλοκτήτη Μελιβοίας στην οποία τονίζει ότι απέκτησε πέρυσι το καλοκαίρι τον Ευαγγέλου από την ομάδα U17 της Α.Ε.Λ με ελεύθερη μεταγραφή και πως δεν αθετήθηκε καμία συμφωνία με την ομάδα της Λάρισας για τον ποδοσφαιριστή. 

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Λάρισας για τον Ευαγγέλου αναφέρει : 

«Είχαμε μία συμφωνία κυρίων. Την αθετήσατε, τελεία και παύλα. Την επόμενη φορά θα φροντίσουμε να είμαστε νομότυποι, κάτι που έως τώρα δεν κάναμε στις συναλλαγές μας με ανθρώπους οι οποίοι χαρακτηρίζουν την ΑΕΛ ως «μεγάλη τους ομάδα».
Με αυτούς θεωρούσαμε ότι ο λόγος είναι συμβόλαιο. Άλλωστε τον λόγο μας ως συμβόλαιο τηρήσαμε το περασμένο καλοκαίρι, όταν ενισχύσαμε οικονομικά τον Φιλοκτήτη Μελιβοίας για την παραχώρηση του Βασίλη Ρέντζα.

Λάβαμε ως δεδομένο ότι και η περίπτωση του Σωκράτη Ευαγγέλου διέπεται από τους ανάλογους ηθικούς κανόνες. Φαίνεται, όμως, πως για εσάς όλα έχουν την τιμή τους.

Αν εύχεστε «στην αγαπημένη σας ΑΕΛ να βρει το δρόμο της» και κυρίως αν επιδιώκετε «τα ταλέντα μας να προωθούνται στην ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ την ΑΕΛ», αποδεικνύεται από τις πράξεις σας.

Στο παραλήρημα του ακραίου λαϊκισμού σας, δεν πρόκειται να δώσουμε συνέχεια.
ΠΑΕ ΑΕΛ 1964».

H ανακοίνωση απάντηση του Φιλοκτήτη Μελιβοίας αναφέρει τα εξής : 

«Ενημέρωση των φιλάθλων μας και όλου του ποδοσφαιρικού κοινού της Λάρισας για την περίπτωση του ποδοσφαιριστή του Συλλόγου μας Σωκράτη Ευαγγέλου».

Ο Ποδοσφαιριστής Σωκράτης Ευαγγέλου, εντάχθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών της περασμένης θερινής περιόδου στον Σύλλογό μας, ως ΕΛΕΥΘΕΡΗ μεταγραφή.

Γνωρίζαμε, ότι η Α.Ε.Λ για δικούς της λόγους το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα άφηνε (όπως και έγινε) από το δυναμικό των ομάδων της U20 και U17 ελεύθερους αρκετούς νεαρούς παίκτες.

Η περίπτωση του εν λόγω ποδοσφαιριστή κρίναμε ότι είναι ενδιαφέρουσα και με προτροπή του προπονητή μας κ. Μιλτιάδη Ζιάκα, ο ποδοσφαιριστής επέλεξε να ενταχθεί στον Σύλλογό μας, το δε δελτίο της ελευθέρας μεταγραφής ο ποδοσφαιριστής το παρέλαβε ΜΟΝΟΣ του από τα γραφεία της ΠΑΕ Α.Ε.Λ.

Όπως μας ενημέρωσε ο ποδοσφαιριστής, του προτάθηκε να ενταχθεί σε άλλο Σωματείο της ίδιας κατηγορίας με τον Φιλοκτήτη (λόγω προσωπικής σχέσης ανθρώπου της Α.Ε.Λ με τον προπονητή του εν λόγω Σωματείου), αλλά η γνώμη του υπερίσχυσε, γιατί όπως του τονίστηκε η επιλογή θα ήταν του ιδίου, αφού έμενε ελεύθερος.,

Στην όλη διαδικασία εκφράστηκε από τον πρώην γενικό αρχηγό της Α.Ε.Λ. κ. Ζήση Ζιάγκα, ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ στον Πρόεδρό μας κ. Αντώνιο Δημηνίκο, η προσωπική του άποψη ότι, ο ίδιος πιστεύει στον ποδοσφαιριστή και αν η επιλογή τους αποδειχθεί λανθασμένη, δεν θα υπήρχε η αντίρρηση να επιστρέψει και να ενταχθεί ξανά στην Α.Ε.Λ.

Ο Πρόεδρός μας φυσικά δεν αρνήθηκε αυτή την προοπτική.
Από όλα τα παραπάνω για το Σωματείο μας ισχύουν ότι:
* ΔΕΝ υπήρξε δανεισμός του ποδοσφαιριστή από την Α.Ε.Λ.
* ΔΕΝ υπήρξε οποιαδήποτε αθέτηση συμφωνίας με την Α.Ε.Λ.

Κατά την διάρκεια των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας μας όλοι μας διαπιστώσαμε, ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής «βγάζει μάτια» γεγονός που διαλαλούσαμε με κάθε τρόπο και σε κάθε κατεύθυνση.
Φροντίσαμε από μόνοι μας να είναι ενήμεροι για την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή και οι άνθρωποι της Α.Ε.Λ., οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους, αυτό που βλέπαμε εμείς στον ποδοσφαιριστή Ευαγγέλου, αυτοί δεν το είχαν δει. Ας το γνωρίσουν λοιπόν όσοι δεν το ξέρουν.

Διακηρυγμένη πρόθεση του Σωματείου μας και όλων των ανθρώπων του Φιλοκτήτη είναι, όπως ξεκάθαρα και έμπρακτα το εκφράσαμε πέρυσι με τον ποδοσφαιριστή μας Βασίλη Ρέντζα, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ αν μας ζητηθεί, τα ταλέντα μας να προωθούνται στην ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ την ΑΕΛ και ΟΧΙ σε άλλες ομάδες της Χώρας.

Στην περίπτωση του Σωκράτη Ευαγγέλου, όπως ΟΦΕΙΛΑΜΕ, αφού μας ζητήθηκε, δόθηκε η δυνατότητα στους ανθρώπους της Α.Ε.Λ (υπήρξε συνάντηση του ποδοσφαιριστή με τον Γενικό Αρχηγό της) να του προτείνουν την εκ νέου ένταξή του στην Α.Ε.Λ, ως επαγγελματία, χωρίς καμία δική μας οικονομική απαίτηση, αν φυσικά αξιολόγησαν, έστω και τώρα, ότι το αξίζει.

Από την συνάντηση αυτή το μόνο που προέκυψε, όπως μας το μετέφερε ο ποδοσφαιριστής, ήταν η άποψη των ανθρώπων της Α.Ε.Λ, ότι θα αξιολογηθεί από τον νέο προπονητή μετά τις 17 Ιουλίου!!!!!

Κάποιοι από εμάς ασχολούμαστε με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αρκετά χρόνια και αυτό που διδαχθήκαμε, είναι πως, όταν ένα νέο παιδί, μετά από τεράστια προσπάθεια χρόνων, κόπους και θυσίες καταφέρνει να πετύχει του στόχους του, εμείς οφείλουμε να τον συγχαρούμε και να συνηγορήσουμε στην ΕΠΙΘΥΜΙΑ του.

Στον Σωκράτη σήμερα, προτάθηκε επαγγελματικό συμβόλαιο, «όχι από την ομάδα της καρδιάς του», όπως ξεκάθαρα δήλωσε, αλλά από ανθρώπους που ΔΕΝ ήξερε, αλλά πίστεψαν! σ’ αυτόν, αξιολόγησαν! το ταλέντο του, τον έπεισαν! για τις προθέσεις τους, και του έδωσαν! απλόχερα την δυνατότητα να ζήσει το όνειρο!!!!

Ας ευχηθούμε λοιπόν:
* στον Σωκράτη να ζήσει το όνειρο.
* στον Φιλοκτήτη να αναδεικνύει ταλέντα
* και στην αγαπημένη μας Α.Ε.Λ να βρει τον δρόμο της…»