Μαζική αναμένεται να είναι η συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων της Βρετανίας, ενάντια στο συνταξιοδοτικό σύστημα, που έχουν προγραμματιστεί για αργότερα μέσα στο μήνα.

Σήμερα, το μεγαλύτερο συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι τα μέλη του σκοπεύουν να υποστηρίξουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο Μαρκ Σέρβοτκα, γενικός γραμματέας του συνδικάτου PCS, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ληστεία» με αφορμή τις μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα και πρόσθεσε ότι τα μέλη του συνδικάτου έχουν ήδη αναγκαστεί να υπομείνουν μειώσεις θέσεων εργασίας και πάγωμα των μισθών τους.

Χθες Τρίτη δύο μεγάλα συνδικάτα καθηγητών και δασκάλων ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους θα προχωρήσουν σε εθνική απεργία κατά του συνταξιοδοτικού στις 30 Ιουνίου.

Η βρετανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι συντάξεις του δημόσιου τομέα έχουν γίνει οικονομικά ασύμφορες διότι οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, ενώ είναι και άδικες για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα που παίρνουν μικρότερη σύνταξη και σε μεγαλύτερη ηλικία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook