Ανοδική τροχιά καταγράφουν οι τιμές καυσίμων στο Ηράκλειο εξέλιξη που μόνο προβληματισμό προκαλεί στις τάξεις των καταναλωτών.

Στην αγορά υγρών καυσίμων παρατηρείται μία στασιμότητα και το θετικό κλίμα που είχει διαμορφωθεί από τις αρχές του νέου έτους με την κατακόρυφη πτώση στις τιμές τόσο της αμόλυβδης όσο και του πετρελαίου θέρμανσης έχει δώσει την θέση του σ εκείνο της αβεβαιότητας.

Στο Ηράκλειο η τιμή της αμόλυβδης αγγίζει κατά μέσο όρο το 1.53 ευρώ και η τιμή του πετρελαίου το 1.23 ευρώ το λίτρο.

Ορατό μάλιστα είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει περαιτέρω αύξηση στις τιμές των καυσίμων. Βασική αιτία η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου μία εξέλιξη που συμπαρασύρει προς τα πάνω και τις τιμές σε εγχώριο επίπεδο.

Παρά το γεγονός ότι περί τα μέσα Ιανουαρίου η τιμή της αμόλυβδης ήταν η χαμηλότερη των τελευταίων ετών, η αύξηση του τελευταίου διαστήματος προκαλεί και σταδιακή μείωση της αγοραστική κίνησης.

Οι πρατηριούχοι είναι προβληματισμένοι και ανήσυχοι καθώς το μόνο που δεν θέλουν είναι να επανέλθει το σκηνικό ύφεσης στον κλάδο τους.

Άλλωστε η οικονομική αβεβαιότητα έχει επηρεάσει και τους ιδιοκτήτες υγρών καυσίμων, οι οποίοι βλέπουν τις επιχειρήσεις του να ασφυκτιούν και τον τζίρο του να ακολουθεί πτωτική πορεία από την έναρξη τη κρίσης μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook