Tο Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων (ΥΕΑ) Χανίων πρόκειται να διοργανώσει, το Σάββατο 28/2/2015 και ώρες 10:30-15:30, στα Χανιά, εξάωρο εκπαιδευτικό σεμινάριο για θέματα Οδικής Ασφάλειας σε ανήλικους παραβάτες του Κ.Ο.Κ..

Πιο συγκεκριμένα αύριο από τις 9:55 – 11:30 θα υλοποιηθεί θεωρητική εκπαίδευση στους μαθητές της Γ΄ τάξης 1ου Γυμνασίου για θέματα Οδικής Ασφάλειας και συμπεριφοράς ενώ μετά τις 11:30 οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο με χρήση του, μοναδικού στην Ελλάδα, εξοπλισμού προσομοιωτών που διαθέτει το Ινστιτούτο.

Το Σάββατο 28/2/2015 θα υλοποιηθεί στον ίδιο χώρο από τις 10:30-15:30, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Επιμελητών Ανηλίκων του νομού Χανίων το εκπαιδευτικό σεμινάριο «ΕΡΜΗΣ».

Το εν λόγω πρόγραμμα αποτελεί συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» με τα Ελληνικά Δικαστήρια και τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων, τα τρία τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο αναμορφωτικών μέτρων τα οποία προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα, με πολύ αξιόλογα αποτελέσματα μέχρι σήμερα.

Στο σεμινάριο συμμετέχουν επιπλέον η Τροχαία Χανίων και ο τοπικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΠΡΟ.Τ.Α), με την υποστήριξη του Επιμελητηρίου Χανίων, της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων και την ευγενική φιλοξενία του 1ου Γυμνασίου Χανίων.

Το Ι.Ο.ΑΣ. υλοποιεί το πρόγραμμα με εξειδικευμένο προσωπικό που ταξίδεψε από την Αθήνα για την πραγματοποίηση και ολοκληρωμένη διεξαγωγή του σεμιναρίου.

Το Ι.Ο.ΑΣ. έχει πιστοποιηθεί σύμφωνα με το πρότυπο ISO 9001:2008, 14001:2004, 39001:2012, 29990:2010

 Το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αποτελεί έργο υψίστης κοινωνικής σημασίας.
 Τα προγράμματα του Ι.Ο.ΑΣ. που έχουν πιστοποιηθεί από έγκριτους Οργανισμούς και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
 Τον καινοτόμο εξοπλισμό που το Ι.Ο.ΑΣ. έχει αποκτήσει στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος AVENUE το οποίο διακρίθηκε και προωθείται σήμερα στην Ευρώπη ως καλή πρακτική.
 Τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος, τους εκπαιδευτές και τις διαδικασίες αξιολόγησης που ακολουθούνται.
Στο σεμινάριο, πέραν των ανήλικων παραβατών του Κ.Ο.Κ. παρίστανται επιπλέον και κάποιοι από τους γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά καθώς και εκπρόσωποι των Ελληνικών Δικαστηρίων από τις Υπηρεσίες Επιμελητών Ανηλίκων.

Θα είναι χαρά και τιμή μας εάν προσωπικά παραστείτε στο σεμινάριο και απευθύνετε και ένα σύντομο χαιρετισμό στους νέους που θα παρακολουθήσουν το σεμινάριο και τους παριστάμενους συνοδούς τους.

Προσδοκώντας στη θετική σας ανταπόκριση, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση (τηλ. επικοινωνίας 210-8620150, 6977207756, Β. Δανέλλη Μυλωνάς, Πρόεδρος Δ.Σ.).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook