Οι Πρόεδροι του Πολιτιστικού Ομίλου και της Ακριτικής Κοινότητας Πωμού Πάφου, Κύπρου, με την ευκαιρία της Αδελφοποίησης των Πολιτιστικών Συλλόγων Πωμού και Σφακίων ‘ Τα Σφακιά ‘ Κρήτης , θέλουν να εκφράσουν την Αγάπη τους και της εκ βάθους καρδίας ευχαριστίες τους προς τα μέλη της επίσημης αποστολής απο τα Σφακιά, τα Μέλη του Χορευτικού Συγκροτήματος , του μουσικού Συγκροτήματος του Γιώργου Χαιρέτη, τον πρόεδρο του συλλόγου ‘ Τα Σφακιά’ Μανώλη Φασουλάκη, τον δάσκαλο της Κρητικής Παράδοσης Σιφη Παπασιφάκη, τους αγαπητούς φίλους απο τα Χανιά που συνόδευσαν την αποστολή και να τους διαβεβαιώσουν ότι η υπογραφή των πρωτοκόλλων αδελφοποίησης καθώς και το ανεπανάληπτο και αξέχαστο μουσικοχορευτικό τριήμερο που περάσαμε μαζί, σίγουρα θα δέσει τους δύο συλλόγους περισσότερο.

“Οι ιστορικοί και εθνικοί αγώνες που συνδέουν την Κρήτη με την Κύπρο και οι ιδιαίτεροι δεσμοί που έχουν αναπτυχθεί με τα αδέρφια μας απο τα Σφακιά και τα Χανιά αποτελούν τον άκμονα επι του οποίου θα σφυρηλατείται η προσπάθεια των δύο συλλόγων για την διαφύλαξη, την ανάπτυξη και μεταλαμπάδευση των πανάρχαιων ηθών και εθίμων του Κυπριακού και Κρητικού λαού. Αλλά και η ανάδειξη του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού πράγμα αναγκαίο στους δύσκολους καιρούς που διέρχεστε το έθνος μας. Θα αποτελούν και ανάχωμα στις επεκτατικές βλέψεις των άσπονδων γειτόνων μας , των Τούρκων.

Μαζί με τα αδέλφια μας τους Σφακιανούς, στο μέτρο των δυνάμεων μας θα ενωθούμε στον αγώνα για εκδίωξη του Τούρκου εισβολέα απο την Κύπρο μας. Και τότε μόνο θα χορέψουμε τον χορό της απελευθέρωσης στο λεύτερο Πενταδάκτυλο και την Κερύνεια μας.

Ευάγγελος Στυλιανού
Πρόεδρος Κ.Σ Πωμού

Άρης Διονυσίου
Πρόεδρος Πολ. Ομίλου Πωμού”

Περισσότερες φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook