Άμεση απάντηση έδωσε ο Δ. Χανίων στο δημοσίευμα που αναρτήθηκε νωρίτερα για το θέμα του Συμπαραστάτη του Δημότη.

Συγκριμένα στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι δεν έχουν περάσει οι προθεσμίες καθότι σύμφωνα με μία νομοθετική τροποποίηση, στον νόμο 3966/2011 που βασικό θέμα είχε το θεσμικό πλαίσιο για τα πειραματικά σχολεία, υπήρξε και η πιο ελαστική αντιμετώπιση της εκλογής του «Συμπαραστάτη του Δημότη», μετά το πέρας του εξαμήνου.

Στην ανακοίνωση του ο Δήμος αναφέρει:

“Η επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης διέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία η οποία καθορίζει την διαδικασία αλλά και τις χρονικές προθεσμίες ολοκλήρωσής της. Σύμφωνα λοιπόν με τα άρθρα 4 του ν. 4257/2014 και 58 παρ. 2 του ν. 3966/2011, τροποποιήθηκε η προθεσμία που προέβλεπε αρχικά ο «Καλλικράτης» και πλέον η προθεσμία των έξι μηνών από την έναρξη της δημοτικής περιόδου είναι ενδεικτική και όχι αποκλειστική. 

Κατά συνέπεια, καμία ευκαιρία δεν χάθηκε για τους δημότες των Χανίων καθώς δεν έχει παρέλθει η προθεσμία ολοκλήρωσης της διαδικασίας εκλογής του Συμπαραστάτη.  

Σε κάθε περίπτωση, η νέα Δημοτική Αρχή θεωρεί σημαντικό το θεσμό του Συμπαραστάτη και προτίθεται να προχωρήσει στις διαδικασίες προκήρυξης πλήρωσης της θέσης και επιλογής από το Δημοτικό Συμβούλιο”. 

Σύμφωνα με την παραπάνω ανακοίνωση, φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση για να ενεργοποιηθεί ο θεσμός, ωστόσο σε κάθε περίπτωση, η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είχε θέσει το ζήτημα σαν πρώτη προτεραιότητα, τις αμέσως επόμενες ημέρες από την ανάληψη των καθηκόντων τους και όχι έξι μήνες μετά και αφού ανακινήθηκε το θέμα από το Flashnews.gr.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook