«Περίεργα και προκλητικά της νέας Δημοτικής Αρχής», αυτή είναι η εισαγωγή στην ανάρτηση στο Facebook της Δημοτικού Συμβούλου Μάρως Κοκκινάκη, σε κείμενο που υπογράφει η ίδια, αλλά και η κ. Χατζηδάκη Χρυσούλα, επίσης Δημοτική Σύμβουλος. 

Στο κείμενο τους γίνεται αναφορά στο κτίριο της οδού Γρηγορίου Ε’, όπου στον ένα όροφο στεγαζόταν η Πολεοδομία και μετά την μετακόμιση της τον περασμένο Αύγουστο, παραμένει κενός και ενώ η σύμβαση με τον ιδιοκτήτη έχει λήξει, ο Δήμος Χανίων συνεχίζει και πληρώνει το ίδιο τίμημα, 8.200€/μήνα, παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πλέον σχεδόν τα 2/3 του χώρου.

Αναλυτικά η ανάρτηση τους:

«Στις 11:30 σήμερα, ειδοποιηθήκαμε με μήνυμα στο κινητό, ότι αναβάλλεται λόγω κωλύματος του Προέδρου, η προγραμματισμένη για τις 12:30 συνεδρίαση της  Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χανίων.

Το ίδιο συνέβη και την προηγούμενη Τετάρτη που και πάλι την τελευταία στιγμή, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Οικονομικής Επιτροπής, των παρατάξεων και των εργαζομένων στην Οικονομική Υπηρεσία.

Συνέβη βέβαια και άλλες φορές, λόγω αδιαθεσίας ή κωλύματος του Προέδρου.

Σχολιάζεται όμως για 2 δύο κυρίως λόγους.

1. Γιατί η νομοθεσία έχει προβλέψει πως σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου, ο Αντιπρόεδρος διενεργεί τη διαδικασία, πρακτική που εφαρμοζότανε από τη προηγούμενη Δημοτική Αρχή

2. Γιατί ένα από τα θέματα της σημερινής συνεδρίασης  είναι μείζονος σημασίας και η Δημοτική Αρχή (σκοπίμως;) αδιαφορεί ή κωλυσιεργεί, ενώ ο Δήμος χάνει χρήματα.

Για το θέμα:

Από τον Αύγουστο του 2014, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει εκκενώσει τον 1ο όροφο, του μισθωμένου κτιρίου της Γρηγορίου Ε΄, όπου στεγαζόταν η Δ/νση Πολεοδομίας και την μετέφερε στο δημοτικό κατάστημα Σούδας για εξοικονόμηση πόρων. 

Από τότε έως σήμερα πληρώνει ο Δήμος το ενοίκιο, ενώ έχει λήξει  η σχετική σύμβαση που αφορά  τους 3 ορόφους, από το τέλος του Δεκέμβρη του 2014.

Εκκενώθηκε επίσης και η αποθήκη στο ίδιο κτίριο, που χρησίμευε για τη φύλαξη του αρχείου της Πολεοδομίας. 

Η νέα δημοτική αρχή πρέπει να δώσει εξηγήσεις στους δημότες, γιατί από τον Σεπτέμβρη του 2014 που ανέλαβε τα καθήκοντά της έως και σήμερα, δεν προχώρησε στην τροποποίηση των όρων της σύμβασης ώστε ο Δήμος να μην επιβαρύνεται με το ενοίκιο ενός ορόφου και μιας αποθήκης τα οποία δεν χρησιμοποιεί.

Το θέμα έρχεται αποσύρεται και ξανάρχεται στην οικονομική επιτροπή και παρά την κριτική που ασκείται από την πλευρά μας, δεν προχωρά.

Κοκκινάκη Μαρία
Χατζηδάκη Χρυσούλα
Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής-Δημοτικοί Σύμβουλοι Χανίων»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook