Τρεις γυναίκες κρύβονταν πίσω από δεκαπέντε διαρρήξεις σπιτιών στο Ηράκλειο, από τις οποίες είχαν συγκεντρώσει λεία σε χρήματα και κοσμήματα που υπολογίζονται στις 107.000 ευρώ.

Οι διαρρήξεις διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2014 ως και την 05.03.2015.

Οι τρεις γυναίκες ηλικίας 43, 37 και 20 ετών συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, χθες (05.03.2015) το μεσημέρι, οι ανωτέρω ημεδαπές εντοπίστηκαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, να εισέρχονται σε πολυκατοικία και τέθηκαν σε διακριτική παρακολούθηση. Κατά την έξοδο τους από την πολυκατοικία  διενεργήθηκε έλεγχος από τους αστυνομικούς, στις ανωτέρω και στην κατοχή τους,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των εξακοσίων (600) ευρώ και πλήθος κοσμημάτων, την προέλευση των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου προέκυψε ότι οι τρείς γυναίκες, είχαν εισέλθει στην πολυκατοικία και είχαν αφαιρέσει από διαμέρισμα ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού το ανωτέρω χρηματικό ποσό και τα κοσμήματα, συνολικής χρηματικής αξίας 17.500 ευρώ, τα οποία αναγνωρίστηκαν από τον παθόντα και του αποδόθηκαν.

Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι οι συλληφθείσες κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιανουαρίου 2014 έως και την 05.03.2015 είχαν διαπράξει στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου δεκαπέντε (15) διαρρήξεις- κλοπές σε οικίες από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας μεγαλύτερης των 107.000 ευρώ και το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.040 ευρώ.
 
Το προανακριτικό έργο και η αστυνομική έρευνα, διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή της και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook