Την κατάσχεση του ηλεκτρονικού υπολογιστή της κυρίας Σοφίας Μπέλμπα, ιδιαιτέρας γραμματέως του κ. Ευ. Βενιζέλου, ζήτησε η εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου κυρία Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου. Το αίτημα διατυπώθηκε εν μέσω της κατάθεσης του πραγματογνώμονα της ΕΛ.ΑΣ. κ. Απόστολου Δελτσίδη, ο οποίος έδωσε στοιχεία για την «πορεία ζωής» του επίμαχου usb.

Στην αμιγώς τεχνική κατάθεσή του ο μάρτυς επεσήμανε την ύπαρξη ενός κρυφού αρχείου (στο usb), που ανοίχτηκε και τροποποιήθηκε στις 1.10.2012, ενώ στις 31.10.2012 υπήρχε μια τελευταία προσπέλαση. Το άνοιγμα -σύμφωνα με τον μάρτυρα- έγινε από τον χρήστη με τον κωδικό «Σοφία».

Ο μάρτυς είπε ότι εντόπισε και ένα διαγεγραμμένο αρχείο. Άρχισε μάλιστα την κατάθεσή του ως εξής:

«Μας δόθηκε αρχικώς για να εξετάσουμε ένα usb και εν συνεχεία ένας ψηφιακός δίσκος cd (σ.σ.: ο δεύτερος που ήλθε από τη Γαλλία). Στο πρώτο υπήρξε σήμανση ως Π1usb, εκεί βρέθηκε ένας φάκελος Greece  με 2.059 αρχεία – ήταν αρχεία λογιστικών φύλλων. Αυτό ήταν αντίγραφο άλλου usb» είπε ο κ. Δελτσίδης.

Ο ίδιος ανέφερε στο δικαστήριο αναλυτικά τον αριθμό των αρχείων που έχουν ανοιχτεί, τα κώδικα τους ονόματα, καθώς και της ημερομηνίες κατά τις οποίες ανοίχτηκαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook