Μια μικρής έκτασης βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στα Χανιά, θέτοντας εκτός λειτουργίας δύο υποσταθμούς της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι, σημειώθηκε βλάβη σε γραμμή υψηλής τάσης, που μεταφέρει ρεύμα από το Ηράκλειο.

Αποτέλεσμα αυτής, ήταν να τεθούν εκτός λειτουργίας δύο υποσταθμοί της ΔΕΗ:

Ο σταθμός της Αγιάς που τροφοδοτεί το Δήμο Πλατανιά, Βαρύπετρο, Μυλωνιανά, Αγ. Μαρίνα, Σταλό και μέρος του Γαλατα και του Καστελίου και ο υποσταθμός Καστελίου που τροφοδοτεί περιοχές της Κισάμου  και του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Μετά από μια ώρα περίπου, συνεργεία της ΔΕΗ αποκατάστησαν την βλάβη και επανήλθε σε λειτουργία ο υποσταθμός της Αγιάς, αποκαθιστώντας σταδιακά την ηλεκτροδότηση.

Ωστόσο, για την επαναλειτουργία του υποσταθμού στο Καστέλι, χρειάστηκε να μεταβεί συνεργείο της ΔΕΗ από το Ηράκλειο και η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης, αναμένεται να καθυστερήσει.

Χωρίς ρεύμα παραμένουν περιοχές στην Κίσαμο, στο Σέλινο, περιοχές στην Αγ. Μαρίνα και τμήμα του Κολυμπαρίου. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η ηλεκτροδότηση θα επανέλθει κανονικά μέχρι τα μεσάνυχτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook