Δεν υπάρχει θέμα μετάθεση της απόφασης για το νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα, διευκρίνισαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων παράγοντες του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, σχολιάζοντας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνηση του Βερολίνου επιδιώκει να μετατεθεί η σχετική απόφαση για το Σεπτέμβριο.

«Σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει μετάθεση» εξήγησε πηγή του υπ. Οικονομικών. Η γερμανική κυβέρνηση επιδιώκει τώρα μία συμφωνία στο βασικό πλαίσιο και τους βασικούς άξονες ενός νέου προγράμματος για την Ελλάδα, προκειμένου να εκταμιευτεί η επόμενη δόση της βοήθειας τον Ιούλιο. Διευκρίνισε σχετικά ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες και να έχουμε το τελικό ντοκουμέντο μέχρι το τέλος της εβδομάδας», κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο την εκταμίευση της δόσης δεδομένου ότι τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά.

Εκείνο που επιδιώκεται στο επικείμενο συμβούλιο των υπ. Οικονομικών στις 19 Ιουνίου είναι η επί της αρχής συμφωνία στο βασικό πλαίσιο. Η συμφωνία στο βασικό πλαίσιο θα αρκεί για την εκταμίευση της δόσης. Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται επικαιροποιημένα στοιχεία για το ύψος της χρηματοδότησης και οι τρόποι κάλυψής της, μεταξύ άλλων και η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όχι πλήρως εξειδικευμένη αλλά ως βασικό άξονα.

Στο βασικό πλαίσιο θα περιλαμβάνονται επίσης και οι δεσμεύσεις που θα αναλάβει η Ελλάδα και «αυτό είναι ένα θέμα της ελληνικής κυβέρνησης, του ελληνικού κοινοβουλίου και της ελληνικής αντιπολίτευσης» επισήμανε η ίδια πηγή. «Αυτά όλα πρέπει να γίνουν, δεν έχουμε φτάσει μέχρι εκεί, αλλά προχωράμε», είπε χαρακτηριστικά.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook