Τελευταία ενημέρωση

H τελευταία πράξη της τραγωδίας του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε το πανελλήνιο, γράφτηκε στο Σελλί Ρεθύμνου.

Μοιρολόγια, πυροβολισμοί και βαθιά οδύνη συνόδεψαν το φέρετρο με τη σορό του 20χρονου στην αγκαλιά της κρητικής γης.

Εκτός από φίλους και συγγενείς, στο Σελλί εχουν φτάσει εκατοντάδες κόσμου από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για να πουν το τελευταίο αντίο στον Βαγγέλη. Υπολογίζεται ότι πάνω από 2000 άτομα βρέθηκαν σήμερα στο  χωριό του Ρεθύμνου για να αποχαιρετίσουν τον άτυχο φοιτητή.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 20χρονου η οποία, κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του Βαγγέλη στο κοιμητήριο, μην αντέχοντας τον πόνο λύγισε και λιποθύμησε.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί

Πομπή με πάνω από 60 αυτοκίνητα, συνόδευσε στο χωριό τη σορό του Βαγγέλη, που μετά τις 07:50 έφθασε στο πατρικό σπίτι του πατέρα του.

Η σορός του 20χρονου, που αγνοούνταν από τις 6 Φεβρουαρίου και βρέθηκε την περασμένη Κυριακή νεκρός κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή όπου φοιτούσε, έφτασε στις 6 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας με το πλοίο  «Κρήτη 2» της ΑΝΕΚ.

Η πομπή ξεκίνησε χθες το μεσημέρι, λίγο μετά τις 2 από τα Γιάννενα. Το βράδυ λίγο μετά τις 8 επιβιβάστηκε στο πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά.

Οταν έφτασε η σορός του Βαγγέλη στο λιμάνι του Πειραιά, δεκάδες άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί θέλησαν να αποχαιρετήσουν με λυγμούς και δάκρυα στα μάτια τον άτυχο νεαρό. Πρόκειται για παιδιά που ήταν στην ομάδα αναζήτησης και μέχρι και την ημέρα που βρέθηκε το πρώμα συνέχιζαν να τον αναζητούν.

Το πλοίο αναχώρησε στις 9 το βράδυ μαζί με την σορό του 20χρονου φοιτητή αλλά και τουλάχιστον 30 συγγενείς του που τον συνόδευαν.

Το ίδιο βαρύ κλίμα και στο λιμάνι της Σούδας, όπου  από νωρίς ήταν συγκεντρωμένοι, με δάκρυα στα μάτια, φίλοι, συγγενείς αλλά και απλός κόσμος.

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook