Οι θρυλικοί ακροβάτες ΜΟΜΙΧ επιστρέφουν στην Ελλάδα από 4 έως 10 Ιουλίου και για πρώτη φορά θα κάνουν περιοδεία σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι κορυφαίοι ακροβάτες, όπως έχουν χαρακτηριστεί, θα σηκώσουν την αυλαία στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στο Θέατρο Γης. Στις 6 Ιουλίου θα ξετυλίξουν τις χορογραφίες τους στην Αθήνα στο θέατρο Λυκαβηττού και ακολουθούν η Πάτρα (Πέμπτη 7 Ιουλίου), το Ηράκλειο (Σάββατο 9 Ιουλίου) και τα Χανιά (Κυριακή 10 Ιουλίου).

Οι «θαυματοποιοί χορευτές» του φημισμένου χορογράφου Moses Pendleton, οριοθέτησαν μοναδικά ένα ανατρεπτικό και διαδραστικό περιβάλλον, όπου ο χορός συναντά το τσίρκο, τα ακροβατικά, την παντομίμα, το θέατρο σκιών, τον αθλητισμό και την υποκριτική.

Στην πανελλαδική τους περιοδεία παρουσιάζουν το MOMIX REMIX, μία παράσταση δομημένη ειδικά για εξωτερικούς χώρους, ένα χορευτικό υπερθέαμα που αμφισβητεί το μύθο του ακατόρθωτου, φλερτάρει επιδεικτικά με την υπέρβαση, και αψηφά με αυθάδεια τους νόμους της βαρύτητας και κινείται στα όρια της ευρεσιτεχνίας.

Το REMIX αποτελείται από μία μίξη επιλεγμένων αποσπασμάτων, δομημένα όμως με τέτοιον τρόπο και έμπνευση, ώστε να συνθέτουν από κοινού μία θεματικά άρτια και ενιαία παράσταση. Στο REMIX συμπεριλαμβάνονται τρεις ολοκαίνουριες δημιουργίες του Moses Pendleton, που με τη φρεσκάδα και τη δυναμική τους προσδίδουν νέα, άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία στη γνωστή φυσιογνωμία τους.

Ο σκηνοθέτης και χορογράφος Moses Pendleton, ιδρυτής, καλλιτεχνικός διευθυντής και μόνιμος χορογράφος των ΜΟΜΙΧ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην επαρχία του Βόρειου Βερμόντ των Η.Π.Α. Σπούδασε αγγλική φιλολογία ενώ παράλληλα ασχολήθηκε επαγγελματικά με το χειμερινό σκι, με το οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής Αμερικής το 1967 και αργότερα Ολυμπιονίκης. Ένας σοβαρός τραυματισμός τον έφερε σε επαφή με τον κόσμο του κλασσικού χορού μέσω ενός προγράμματος φυσικής αποκατάστασης.

Αυτή ήταν η αρχή μιας μεγάλης καριέρας στον χώρο της χορογραφίας, της σκηνοθεσίας και της διεύθυνσης μεγάλων events. Μεταξύ άλλων σκηνοθέτησε τις τελετές έναρξης και λήξης των χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στη Lake Placid το 1980, όπου επίσης παρουσίασε ο ίδιος και το χορευτικό του σόλο MOMIX (MOses- MIXture) από όπου και πήρε το όνομά της η περίφημη ομάδα χορού που ίδρυσε αμέσως μετά. Χορογράφησε στη Σκάλα του Μιλάνου, στο Φεστιβάλ του Σπολέτο, στις όπερες του Βερολίνου και του Μονάχου. Επίσης επιμελήθηκε χορογραφικά, κινηματογραφικές ταινίες όπως ο «Batman».

Στη σπουδαία καριέρα του τιμήθηκε πολλές φορές με σημαντικά βραβεία, ενώ υπήρξε συνιδρυτής και για μεγάλο χρονικό διάστημα καλλιτεχνικός διευθυντής και βασικός χορογράφος της χορευτικής ομάδας Pilobolus απ\’ την οποία αποχώρησε για να αφοσιωθεί αποκλειστικά στους ΜΟΜΙΧ.

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook