Το ΠΑΣΟΚ βαδίζει προς το συνέδριο του στις 15 – 16 και 17 Μαΐου 2015. Το Συνέδριο συγκαλείται ως έκτακτο με βάση  το Καταστατικό του . 

Το ΠΑΣΟΚ είναι μια θεσμική οντότητα, που πρέπει να αποφασίσει συλλογικά για την προοπτική του, για το νέο οργανωτικό  του μοντέλο, που δεν μπορεί να είναι οικοδομημένο με βάση τα δεδομένα του ’80 ή του 70, ένα Κόμμα που να ξεπερνά τις παλιές τυπολογίες των πολιτικών Κομμάτων,να μιλήσει ανοιχτά για τη σχέση του με την κοινωνία των πολιτών, με τα Κινήματα, για τις νέες μορφές πολιτικής συμμετοχής. 

Το ΠΑΣΟΚ  έχει υποστεί την πιο σκληρή, την πιο άδικη, την πιο καταλυτική κριτική και σαν  Κόμμα και οι άνθρωποι βρίσκονται σε αυτό.
Ο ιστορικός ρόλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. εναπόκειται στην ανάληψη πρωτοβουλιών που θα οδηγούν στην ανασύνθεση της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης.

Εγκλωβισμένο εντός των τειχών του, το μόνο που θα καταφέρει είναι να οδηγηθεί στο τέλμα και στην αυτοδιάλυση. Αν θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι, οφείλουμε να είμαστε τολμηροί, χωρίς ενοχικά σύνδρομα.

Με το βλέμμα στραμμένο στον παρόντα και μέλλοντα χρόνο, καλούμαστε να πάρουμε ιστορικές αποφάσεις, συζητώντας με παρρησία όλα τα καίρια ζητήματα που συνδέονται με την παράταξη την οποία εκπροσωπούμε.

Ως εκ τούτου ο πολιτικός μας χώρος, η επωνυμία του και τα σύμβολά του μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο μιας νηφάλιας και ουσιαστικής συζήτησης. Άλλωστε αυτό επιβάλλει η ουσιαστική απεξάρτησή μας από το παρελθόν.Αν θέλουμε να κάνουμε μια πραγματική τομή στη συνέχεια της προοδευτικής παράταξης, δεν πρέπει να επιδείξουμε τον παραμικρό φόβο και την οποιαδήποτε αναστολή. 

Ο ευρύτερος κόσμος της κεντροαριστεράς περιμένει .

Η περίοδος που διανύουμε είναι φορτωμένη με δυσκολίες και προβλήματα , όμως  φέρει μέσα της ταυτόχρονα ανάγκες, αιτήματα και ελπίδες.
Το ΠΑΣΟΚ έρχεται  από μακριά και έρχεται  από αγώνες.

Στη δύσκολη αυτή περίοδο έχουμε  πολιτικό χρέος να σταθούμε ορθιοι με πείσμα, με το πείσμα που υπερασπιστήκαμε τα τελευταία χρόνια την αλήθεια, με το πείσμα που σηκώσαμε ψηλά την ευθύνη σε αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης. 

Στο χέρι μας είναι να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις και στις  προσδοκίες των ανθρώπων που βρίσκονται ιδεολογικά στον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς ,  ανοίγοντας ένα νέο πολιτικό κύκλο για την μεγάλη προοδευτική παράταξη, χωρίς ταμπού, χωρίς αναστολές.

  • Η Χρύσα Χαριτάκη – Μακράκη είναι Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook