Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και με τη συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών οδηγήθηκε στις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής, στα δικαστήρια προκειμένου να απολογηθεί, ο 50χρονος ο οποίος πυροβόλησε κατά αστυνομικών στις Βρύσες, τραυματίζοντας δύο ένστολους, έναν εκ των οποίων σοβαρά.

Ο 50χρονος, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος και θα οδηγηθεί στην φυλακή την ώρα που ο 34χρονος ειδικός φρουρός παραμένει νοσηλευόμενος, σε σοβαρή κατάσταση, στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων.

Ένταση έξω από τα δικαστήρια – “Δολοφόνε” φώναξαν προς τον δράστη

Την ώρα που ο 50χρονος έφτασε έξω από τα Δικαστήρια αποδοκιμάστηκε έντονα από συναδέλφους αστυνομικούς των δύο τραυματιών ενώ και συγγενείς του 50χρονου που βρίσκονταν στο χώρο των δικαστηρίων έγιναν δέκτες διαμαρτυριών από συγκεντρωμένους.

“Δολοφόνε” ήταν η φράση που ακούστηκε πολλές φορές την στιγμή που ο 50χρονος βγήκε έξω από το όχημα της αστυνομίας και οδηγήθηκε στην αίθουσα των δικαστηρίων

Η ένταση έλαβε διαστάσεις και δημιουργήθηκε επεισόδιο με τον συνήγορο υπεράσπισης Γιάννη Ντερμανάκη, ο οποίος προσπάθησε να μεσολαβήσει για να κατευνάσει τα οξυμένα πνεύματα.

Απο την πλευρά των αστυνομικών, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία κ.Ευτύχης Μαρκαντωνάκης, δήλωσε:

 

 

Απο την πλευρά του ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Γιάννης Ντερμανάκης αφού τόνισε πως αυτό που προέχει είναι η εξέλιξη της υγείας του τραυματισμένου αστυνομικού, χαρακτήρισε ως πρωτόγονη την κατάσταση έξω από το χώρο των δικαστηρίων και έκανε λόγο για ύβρεις και επιθέσεις κατά του κατηγορουμένου από την μια πλευρά και για πολίτες που ήταν έτοιμοι να συγκρουστούν με τους αστυνομικούς.

Όπως είπε ο κ.Ντερμανάκης παρενέβη έτσι ώστε να μην προκληθεί σύρραξη, με κίνδυνο της σωματικής του ακεραιότητας.

Σε ότι αφορά στον κατηγορούμενο, χαρακτήρισε την προφυλάκισή του ως απολύτως σεβαστή, αν και όπως είπε υπάρχουν πολλά στοιχεία από την δικογραφία που βεβαιώνουν χωρίς αμφιβολία ότι δηλαδή δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει κατά των αστυνομικών.

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook