Από σήμερα αρχίζουν να τελειώνουν οι τελικές προθεσμίες μέχρι τις οποίες πρέπει να έχουν «γεμίσει» με χρήματα οι λογαριασμοί ταμειακής διαχείρισης των τραπεζών από τους οποίους θα καταβληθούν σε εκατομμύρια  συνταξιούχους, ανέργους και οικογενειάρχες οι συντάξεις και τα επιδόματα τα οποία δικαιούνται.

Πρόκειται για ένα ατέλειωτο γολγοθά πληρωμών με την εξίσωση να παραμένει άγνωστη στο σκέλος της εξεύρεσης αυτών των χρημάτων.

Συνολικά, το άθροισμα των απαιτούμενων ποσών  ανέρχεται σε 1,46 δισ. ευρώ. Το υπόλοιπο 1,07 δισ. ευρώ που χρειάζεται θα αντληθεί τις ασφαλιστικές εισφορές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

  • Από σήμερα, πρέπει να πιστωθούν οι λογαριασμοί  έτσι ώστε τη Δευτέρα  να βρουν τις συντάξεις τους στους ατομικούς λογαριασμούς τους οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.

 ΠΟΣΟ : 352 εκατ. ευρώ.
 

  • Την ίδια μέρα, πρέπει να πιστωθούν λογαριασμοί ταμειακής διαχείρισης από τους οποίους θα καταβληθούν οι συντάξεις του Δημοσίου την 31η/3

ΠΟΣΟ: 482 εκατ. ευρώ.

  • Την 1η Απριλίου,το κράτος πρέπει να έχει συνεισφέρει ώστε να καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και του ΟΑΕΕ.  Συνολικά,

 ΠΟΣΟ: 410 εκατ. ευρώ.

  • Σημειώνεται ότι το Επίδομα Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) του Απριλίου, για το οποίο απαιτείται κρατική δαπάνη 57 εκατ. ευρώ, έχει αποδοθεί ήδη.

 

  • Την   3η/4 θα πληρωθούν όλα τα  επιδόματα του ΟΑΕΔ (επιδόματα ανεργίας, μακροχρονίως ανέργων ,βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων, Δώρο Πάσχα, προστασίας μητρότητας.

ΠΟΣΟ:90 – 100 εκατ. ευρώ.

  • Τέλος το υπουργείο Εργασίας έχει ανακοινώσει ότι: “Θα πληρωθεί έως τις 8 Απριλίου η α’ δόση των οικογενειακών επιδομάτων ύψους 130 εκατ. ευρώ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook