Επειδή η Περιφέρεια Κρήτης ανακοίνωσε πως παρέλαβε την τελική πρόταση αναθεώρησης του Χωροταξικού της Κρήτης, την οποία θα θέσει και σε δημόσια διαβούλευση.

Και επειδή, στην ουρανο – κατέβατη “μελέτη” παραμένει η πρόταση για εγκατάσταση στο Μαράθι Ακρωτηρίου Χανίων,  εργοστασίου της ΔΕΗ, δεξαμενών καυσίμων και δεν ξέρω ποιών άλλων βιομηχανικών μονάδων.

Ενημερώνω τους αρμοδίους πως ούτε ως ανέκδοτο δεν μπορεί να τεθεί προς συζήτηση μια τέτοια πρόταση.

Οι λόγοι είναι απλοί….

Το Μαράθι (σε πράσινο κύκλο), ένας φυσικός παράδεισος, αποτελεί τουριστικό θέρετρο των Χανίων και όχι μόνο. 

Αποτελεί τόπο για καλοκαιρινές διακοπές και μπάνια των Χανιωτών με τις οικογένειές τους, των χιλιάδων επισκεπτών αλλά και των στρατιωτικών που υπηρετούν στις βάσεις του Ακρωτηρίου.

Στην περιοχή υπάρχουν χαρακτηρισμένοι αρχαιολογικοί χώροι (σε κύκλους με σκούρο κόκκινο χρώμα).

Σε απόσταση αναπνοής βρίσκονται: Το αεροδρομίο Χανίων που χρησιμοποιείται απο την πολιτική αεροπορία, την 115 Πτέρυγα Μάχης και την πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ.  Επίσης η αμερικανονατοική βάση με την προβλήτα Κ14, το Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής και οι εγκαταστάσεις του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού (όλα με κόκκινους κύκλους).

Επομένως κάποιοι αγεωγράφητοι καλό θα είναι να μην βασίζουν τις “μελέτες” στα χαρτιά αλλά και στην πράξη καθώς θα πρέπει να εξηγήσουν πως μπορούν να συνυπάρξουν βιομηχανικές ή “οχλούσες” (σικ) εγκαταστάσεις με τουριστικό θέρετρο, αρχαιολογικούς χώρους  αεροδρόμιο και στρατιωτικές εγκαταστάσεις

Πως; Τι είπατε; Να προτείνουμε εμείς που θα πάνε οι εγκαταστάσεις; 

Μα συγγνώμη, αλλά εσείς για τον λόγο αυτό πληρώνεστε. Εαν δεν μπορείτε να κάνετε σωστά την δουλειά σας παραιτηθείτε και δώστε την αλλού.

Ναπ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook