Η κοινωνία που αγωνιά δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη συζήτηση στη Βουλή βάλλοντας παράλληλα κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας αλλά και του Μεσοπρόθεσμου.
«Το μεγάλο σας πρόβλημα, είναι ότι η Ελληνική Δημοκρατία έχει αποκτήσει και Κάτω Βουλή» υπογράμμισε απευθυνόμενος προς τα δύο μεγάλα κόμματα.
«Μπορεί η Κοινοβουλευτική σας Ομάδα να σας δίνει την ψήφο του όλου ΠΑΣΟΚ, αλλά όχι και της κοινωνίας – για μία κυβέρνηση με σύμβαση έργου, να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο κ.Τσίπρας. 
Ο πρόεδρος του Συνασπισμού αναφέρθηκε ακόμη εκτενώς στις συνεννοήσεις που υπήρξαν μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Αντώνη Σαμαρά για την συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας.
«Τι άλλαξε και την Τετάρτη ξαφνικά, για λίγες ώρες είχατε σχεδόν συμφωνήσει;» είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι «πέραν των κωμικοτραγικών για την παραμονή ή όχι του κ.Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, είχατε αποφασίσει την Τετάρτη να επαναδιαπραγματευτείτε το Μνημόνιο με τον κ.Σαμαρά; Αν ναι, γιατί δεν το κάνατε μόνοι σας, ή και τώρα;»
Απευθυνόμενος έπειτα στον πρόεδρο της ΝΔ τον ρώτησε «τι είδους προγραμματική συμφωνία είχατε με τον κ.Παπανδρέου; Τι θα κάνετε με το μεσοπρόθεσμο; Και τι άλλαξε από την δική σας διατύπωση κ.Σαμαρά στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συμφωνήσατε με την θέση μας ότι νέα κυβέρνηση δίχως λαϊκή εντολή αποτελεί αντιδημοκρατική μεθόδευση;». 
Ο Αλ.Τσίπρας στη συνέχεια κατηγόρησε και τους δύο αρχηγούς ότι θέλουν να αποφύγουν τις εκλογές γιατί τρομάζουν, όπως είπε, ότι «αν πάμε στις κάλπες με το λαό χειραφετημένο στους δρόμους, θα ανατραπεί ο δικομματισμός».
Τάχτηκε ακόμη υπέρ της αναδιάρθρωσης του χρέους και υποστήριξε πως η οικονομία θα βουλιάξει και με τις δύο εκδοχές του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.
«Αν βρείτε κανέναν που να πιστεύει πως η Ελλάδα μπορεί να σωθεί με νέα ακριβά δάνεια που έχουν ως ουσιαστικό στόχο να διασώσουν τις τράπεζες και όχι την ανάπτυξη, ελάτε να σας ζητήσω συγγνώμη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook