Με προμετωπίδα τη θέση “Ξεκινάμε ξανά μια νέα δημοκρατική και αγωνιστική πορεία” η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Χανίων, απευθύνει κάλεσμα στους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθειά τους αυτή ενεργά συμμετέχοντας ως μέλη στα τοπικά όργανα.

Δείτε την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Χανίων:

“Φίλες και φίλοι, δημοκράτες των Χανίων
Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι σημαντικών εξελίξεων που θα σηματοδοτήσουν την ομαλή ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας ή την οπισθοδρόμησή της σε τριτοκοσμικές συνθήκες.
 
Το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα που το υπηρετούν βρίσκονται σε περιδίνηση και οι ανατροπές στο εσωτερικό τους είναι κανόνας.
Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών τοποθέτησαν το ΠΑΣΟΚ σε μια θέση δυσανάλογα χαμηλή με αυτά που πρόσφερε στην κοινωνία όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο και του αποδόθηκαν επίσης δυσανάλογα βαριές ευθύνες σε σχέση με αυτές που του αναλογούσαν.

Η Ν.Δ. κρατήθηκε σε αρκετά ψηλά επίπεδα, σε αντίθεση με τις τεράστιες ευθύνες που τις αναλογούν για την οικονομική και κοινωνική κρίση. Ταυτόχρονα αναδύθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ σαν μάγος , που όλα θα τα τακτοποιήσει και θα τα αποκαταστήσει σε μια παραδεισένια κοινωνία ευμάρειας, ανάπτυξης και προόδου.

Δυο μήνες τώρα διαπιστώνεται η διγλωσσία, ο αυτοσχεδιασμός, η προχειρότητα, η αυτοπροβολή και η σαφής οπισθοχώρηση σε συνθήκες δημιουργικής ασάφειας. Οι δυσκολίες γίνονται πλέον ανυπέρβλητες, η άκρατη υποσχεσιολογία αποδείχτηκε απατηλή, ο εθνικός πλούτος  βγαίνει στο σφυρί όσο κι όσο και  ο «σύντροφος και συναγωνιστής» Καμμένος της «αριστερής» συγκυβέρνησης, έχει ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας.

Η ανάγκη ισχυρών κοινωνικών και εθνικών συμμαχιών και ξεκάθαρων πολιτικών θέσεων είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη.

Ο προοδευτικός χώρος των σοσιαλιστών, των κεντρώων, των κεντροαριστερών, των αριστερών και όλων όσων αποτελούν τη Δημοκρατική Παράταξη, δεν έχει την ανάλογη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση.

Είναι εθνική και κοινωνική ανάγκη, αλλά και απαίτηση να γεννηθεί κάτι καινούργιο, δημοκρατικό, ενωτικό και πραγματικά ελπιδοφόρο.

Στο επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ τον Μάη, η κυοφορούμενη ανάγκη οφείλει να γίνει πράξη. Να διαμορφωθεί το νέο πλαίσιο αρχών και ιδεών με βάση τη διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη του 1974, προσαρμοσμένο και επικαιροποιημένο στις σύγχρονες ελληνικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες απαιτήσεις και προκλήσεις.

Γι’ αυτό απευθύνουμε  πανδημοκρατικό κάλεσμα στους δημοκράτες των Χανίων , παλιούς και νέους, που αγωνιούν, να κάνουν την αγωνία και το ενδιαφέρον τους πράξη και συμμετοχή. Να στήσουμε από την αρχή το δημοκρατικό οικοδόμημα με ένα νέο μητρώο μελών στο οποίο όλοι να είμαστε παρόντες.

Η επικαιροποίηση της επιθυμίας και το ξαναμέτρημα είναι απαραίτητα.

Ξεκινάμε ξανά μια νέα δημοκρατική και αγωνιστική πορεία. Σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα όλοι οι δημοκράτες, σοσιαλιστές, κεντροαριστεροί, αριστεροί, προοδευτικοί, που επιθυμούν να είναι μαζί μας , οφείλουν και εν όψει του συνεδρίου στις 16 -17 και 18 Μάη  αλλά και της εκλογής του νέου προέδρου στις αρχές του Ιούνη, να δηλώσουν έγκαιρα την επιθυμία τους να είναι μέλη, στα Γραφεία της Νομαρχιακής κάθε Τρίτη και Πέμπτη απόγευμα 7-9 μμ, στην οδό Σολωμού 21 , στα Χανιά.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα  6944141060 ,6985802826, 6978222999 .

Τα στοιχεία που απαιτούνται για την εγγραφή μέλους είναι:
Ονοματεπώνυμο ……………………………

Πατρώνυμο…………………………………

ΔιεύθυνσηΚατοικίας………………………………..

Τηλέφωνα……………………………………………

ΑριθμόςΔελτίουΑστυνομικήςΤαυτότητας…………………………

Επισημαίνουμε ακόμη ότι η επανεγγραφή μέλους αφορά όλους και τα παλιά ενεργά μέλη αλλά και τα νέα μέλη.

Δηλώσεις εγγραφής θα γίνονται δεκτές μέχρι 10 του Μάη του 2015.

Συναντιόμαστε ξανά σε ένα νέο ξεκίνημα, με δημοκρατική αξιοπρέπεια, εθνικές ευαισθησίες, συμμετοχικά και θα είμαστε όλοι ξανά παρόντες με κριτική διάθεση προσφοράς.

Διαγράφουμε προσωπικές πικρίες, επιλογές και αντιπαραθέσεις που μας χώρισαν και μας απογοήτευσα.

Τώρα συνδιαμορφώνουμε το ΝΕΟ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook