Οχυρωμένο φρούριο θυμίζει από το πρωί το δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου, όπου για πρώτη φορά θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο οι συγγενείς του άτυχου Κώστα Προβιδάκη με τους 3 άντρες που κατηγορούνται ότι χτύπησαν με μαγκούρες μέχρι θανάτου τον άτυχο 51χρονο άντρα.

 Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από το άγριο φονικό στο Αντισκάρι, τα πνεύματα δεν έχουν ηρεμήσει και το κλίμα παραμένει τεταμένο.

Η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ έχει σχεδιάσει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ώστε να μην επαναληφθούν σκηνές σαν εκείνες που διαδραματίστηκαν κατά την μεταφορά των κρατουμένων ενώπιων των Εισαγγελικών αρχών, με τους συγγενείς του άτυχου άντρα να επιχειρούν να λυντσάρουν τους κατηγορούμενους.

Το άγριο φονικό, που συγκλόνισε όχι μόνο το νησί αλλά και ολόκληρη την χώρα, σημειώθηκε στις  23 Μαρτίου του 2014, όταν λίγο μετά τις 7 το απόγευμα ο 51χρονος περνούσε με το οχημά του μέσα από το χωριό Αντισκάρι. Στο κάθισμα του συνοδηγού καθόταν ο ανήλικος γιος του, όταν Βλέποντας μπροστά του, ένα αυτοκίνητο να κινείται με επικίνδυνους ελιγμούς, κόρναρε προκειμένου ο οδηγός του να κάνει στην άκρη για να το προσπεράσει. Οι επιβαίνοντες στο όχημα  σταμάτησαν κλείνοντάς του τον δρόμο, και τότε ο άτυχος Κώστας Προβιδάκης τους έκανε παρατήρηση.

Τότε αυτοί – σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο – με αστραπιαίες κινήσεις βγήκαν απο το αυτοκίνητο και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με κατσούνες.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συναυτουργία δύο αδέλφια από το Αντισκάρι, ηλικίας 34 και 25 ετών αντίστοιχα, καθώς και ένας 27χρονος φίλος τους από τη Γέργερη.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ευθύνη για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 51χονου άντρα είχε αναλάβει κατά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές  ο 34χρονος., ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Κώστας Προβιδάκης τον εξύβρισε και τον χτύπησε με μαγκούρα με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η συμπλοκή. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι ήταν μεθυσμένος και εκτός ελέγχου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook