Με μεγάλη συμμετοχή που έφτασε στο 90% ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων για την ανάδειξη, μεταξύ άλλων, νέων μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης αλλά και Αντιπροσώπων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Την ψήφο των αστυνομικών διεκδίκησαν τέσσερις συνολικά συνδυασμοί, εκ των οποίων οι τρεις κατάφεραν να εκλέξουν μέλη στο ΔΣ και στην ΠΟΑΣΥ, σε μια εκλογική διαδικασία που ξεκίνησε εχθές και ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στις κάλπες προσήλθαν συνολικά 360 αστυνομικοί, βρέθηκαν 348 έγκυρα ψηφοδέλτια, 6 λευκά και 6 άκυρα.

Πρώτος στην εκλογική μάχη με 138 ψήφουςτερμάτισε ο συνδυασμός “Ενωτική Πρωτοβουλία Αστυνομικών” και εκλέγει 3 μέλη στο ΔΣ και 3 Αντιπροσώπους στην ΠΟΑΣΥ. 

Ακολουθεί η Ανεξάρτητη Συνδικαλιστική Κίνηση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων” με 98 ψήφους, που της δίνουν την δυνατότητα να εκλέξει 2 μέλη στο ΔΣ της Ένωσης και 2 αντιπροσώπους στην ΠΟΑΣΥ.

Τρίτος συνδυασμός αναδείχτηκε η “Ανεξάρτητη Αστυνομική Πρωτοβουλία Αστυνομικών” με 70 ψήφους που εκλέγει αντίστοιχα από δύο μέλη στο ΔΣ και στην ΠΟΑΣΥ.

Τέλος, ο συνδυασμός “Δημοκρατικός Αστυνομικός Συνδικαλιστικός Συνδυασμός” με  42 ψήφους “μένει εκτός” από τα δύο συνδικαλιστικά όργανα.

Καταγγελία για προσπάθεια πόλωσης πριν τις εκλογές

Ο απερχόμενος  πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χανίων και αντιπρόσωπος στην ΠΟΑΣΥ κ. Γιάννης Ζερβός δήλωσε ικανοποιημένος από την μεγάλη προσέλευση των αστυνομικών στις εκλογές, που διεξήχθησαν σε ήρεμο και πολιτισμένο κλίμα, παρά τις προσπάθειες όπως κατήγγειλε, ορισμένων να αποτρέψουν τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, δημιουργώντας πόλωση το προηγούμενο διάστημα.

“Κάποιοι χρησιμοποίησαν ανώνυμα site, ΄ομως οι συνάδελφοι επέδειξαν και επίπεδο και κρίση και κύλησε ομαλά η διαδικασία”, δήλωσε ο κ. Ζερβός σημειώνοντας ότι άτομα της ΕΛ.ΑΣ, προέβησαν σε λασπολογίες με απώτερο στόχο την πόλωση και την αποχή από τις εκλογές.

“Όποιος θέλει να καταγγείλει κάτι ή να καταθέσει κάποια πρόταση ή να κάνει κάποια κριτική θα πρέπει να το κάνει επώνυμα. Η ανωνυμία και η λασπολογία αποδείχτηκε ότι δεν έχουν πρόσβαση στους αστυνομικούς των Χανίων για αυτό το αποτέλεσμα υπήρξε και δημοκρατικό και υπήρχε συμμετοχή. Κάποιοι επεδίωκαν την πόλωση και στο να αποτρέψουν τους συναδέλφους από το να συμμετέχουν στην διαδικασία. Δεν το κατάφεραν όμως”, κατέληξε ο κ. Ζερβός.

Το έργο της εφορευτικής επιτροπής συνεχίζεται για την καταμέτρηση των σταυρών για τους υποψηφίους  και αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά τη νύχτα

(στη φωτογραφία απεικονίζεται ο επικεφαλής του πρώτου συνδυασμού Ευτύχης Μαρκαντωνάκης)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook