Στον ειλικρινή διάλογο που είχαν στη συνάντηση του Σαββάτου με τον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το μέλλον των αποθεματικών, στάθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας κ. Κωνσταντίνος Αγοραστός μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε πως η ΕΝΑΕ βρίσκεται έμπρακτα στο πλευρό της κυβέρνησης για την ολοκλήρωση της  διαπραγμάτευσης με τους δανειστές δηλώνοντας πως «εμείς θέλουμε τη χώρα μας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά επίσης  θέλουμε και τους Έλληνες περήφανους όπως και την οικονομική αυτοτέλεια των περιφερειών, το αντιμετωπίζουμε ως εργαλείο για την διαπραγμάτευση γι αυτό και είπαμε πως μπορούμε να συμβάλλουμε σε αυτή την εθνική προσπάθεια. Άλλωστε τα χρήματα αυτά δεν είναι δικά μας. Αυτά τα χρήματα είναι των συνανθρώπων μας».

Μιλώντας για τα χρήματα που θα μεταφερθούν από τα αποθεματικά των Περιφερειών στην Τράπεζα της Ελλάδας επεσήμανε τα προβλήματα και τις δυσκολίες που μπορεί να δημιουργηθούν για την ομαλή χρηματοδότηση έργων θέτοντας επίσης τα τεχνικά ζητήματα που προκύπτουν: «Το θέσαμε αυτό το θέμα στον κ. Τσίπρα και γι’ αυτό είπαμε στον κ. Μάρδα να μας καταθέσει έναν οδικό χάρτη, ένα ημερολόγιο κινήσεων, για να δούμε πως θα γίνει η μεταφορά των χρημάτων αλλά και για το αν χρειάζονται αποφάσεις περιφερειακών συμβουλίων ή περιφερειάρχη. Υποσχέθηκε πως θα το κάνει…», σημείωσε ο κ. Αγοραστός.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, μπορεί μεν να δόθηκαν οι…απαραίτητες διαβεβαιώσεις, πολλοί εκ των εκπροσώπων της ΕΝΑΕ να δήλωναν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που ο κ. Τσίπρας βρίσκεται στη θέση του Πρωθυπουργού, αλλά η πίκρα για τον τρόπο που τελικά η κυβέρνηση προχώρησε στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία παραμένει στη σκέψη πολλών.

 Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook