Η 17χρονη αθλήτρια στίβου του ΟΦΗ, Φλωρεντία Καλογεράκη, απέδειξε για μια ακόμη φορά για ποιο λόγο θεωρείται μεγάλο ταλέντο. Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-Κορασίδων που έγινε στις Σέρρες συνέτριψε το Πανελλήνιο ρεκόρ στο δίσκο με επίδοση 52.42.

Να σημειωθεί ότι η αθλήτρια του ΟΦΗ κατείχε και το προηγούμενο Πανελλήνιο ρεκόρ με 49.50. Να σημειωθεί ότι η νέα της επίδοση, είναι μια από τις καλύτερες στον κόσμο. Ενώ της δίνει και το εισιτήριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει φέτος στην Γαλλία. Η Φλωρεντία Καλογεράκη κατέλαβε την πρώτη θέση και στην σφυροβολία με βολή 13.40.

Οι υπόλοιπες επιδόσεις

Καλές επιδόσεις είχαν και οι υπόλοιποι αθλητές του ΟΦΗ που συμμετείχαν στους αγώνες.
Στο άλμα εις ύψος, ο Δημήτρης Πατραμάνης κατετάγη δεύτερος με επίδοση 2.00 χάνοντας στην διαφορά προσπάθειας την πρωτιά η οποία κρίθηκε στην ίδια επίδοση!
Στο τριπλούν ο Βαγγέλης Σπυριδάκης τερμάτισε 3ος με άλμα στα 14,26.
Την Πέμπτη θέση κατέλαβε η σκυταλοδρομία 4Χ400 αποτελούμενη από τους Τσάφκα,Μανιαδή,Βασιλάκη,Παπαδάκη, με χρόνο 3.31.

Την ένατη θέση κατέλαβε ο Λευτέρης Παπαδάκης στα 4Χ100 παίδων με 45.43

Η Χριστίνα Γωνιανάκη 12η στο επί κοντώ με επίδοση 2μ90.

Η Αριάδνη Ζερβάκη 14η στα 100μ με χρόνος 13.05 και 15η στα 200μ με χρόνο 27.40

Η Κανάκη Ειρήνη 16η στο ύψος με επίδοση 1.55.

Η συνολική παρουσία
Η συνολική εικόνα του ΟΦΗ στους αγώνες ήταν 82 βαθμοί έναντι 67 την περσινή σεζόν στους αντίστοιχους αγώνες και με συγκομιδή τεσσάρων μεταλλίων. Σχολιάζοντας την παρουσία του ΟΦΗ στις Σέρρες, ο έφορος του τμήματος στίβου και αντιπρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Παναγιώτης Αντωνακάκης, τόνισε: «οι αγώνες ήταν υψηλού επιπέδου και η Κρήτη έδειξε ότι παραμένει πρωταγωνίστρια στον Πανελλήνιο κλασσικό αθλητισμό. Είμαστε ευχαριστημένοι από την παρουσία των αθλητών μας και ευχόμαστε στην Καλογεράκη καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook