Η εφαρμογή του νέου Μνημονίου που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, μαζί με την Τρόικα και την Εργοδοσία, προκαλεί σοκ στον Έλληνα εργαζόμενο και αποκαλύπτει ξεκάθαρα τον πραγματικό στόχο αυτής της επίθεσης, που είναι η πλήρης αναίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων, η κατάργηση του κοινωνικού κράτους, και ακόμη (ίσως το χειρότερο απ’ όλα) το ξεπούλημα στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, χωρίς νομιμοποίηση και λαϊκή εντολ, το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.

Οδηγούν, με συνοπτικές μάλιστα διαδικασίες στο εκτελεστικό απόσπασμα όλα τα βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, η υγεία, η παιδεία, οι τηλεπικοινωνίες, τα ταχυδρομεία, οι συγκοινωνίες, τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά μας.

Το Εργατικό Συνδικαλιστικό κίνημα αρνείται να αποδεχθεί τον αφανισμό της εργατικής λαϊκής οικογένειας, αρνείται να αποδεχθεί τον χαμό της πατρίδας μας, αρνείται να είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση το μέλλον των παιδιών μας και το δικό μας.

Γι’ αυτό το Εργατικό Κέντρο Νομού Χανίων συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ ενάντια στο ξεπούλημα της περιουσίας μας, που όχι μόνον είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση αλλά από την ίδρυσή της είχε ως κεντρικό άξονα την παροχή φθηνής ενέργειας στους πολίτες, ακόμη και αν βρίσκονταν στο τελευταίο ακριτικό χωριό.

Το ότι έχει σήμερα ιδιωτικοποιηθεί ένα μικρό τμήμα της ΔΕΗ, αυτό είχε άμεσα δυσμενή αντίκτυπο στην τσέπη του εργαζόμενου και κάθε καταναλωτή, αφού η κερδοφορία και κερδοσκοπία των ιδιωτών είναι ο άξονας γύρω από τον οποίο κινούνται προκειμένου να παρέχουν ενέργεια.

 Μπορεί ο καθένας να φαντασθεί τι έχει να γίνει στο μέλλον, αν όλοι οι πολίτες μαζί με τους εργαζόμενους δεν δώσουν μάχη για να μην περάσουν τα ανθελληνικά σχέδια ξεπουλήματος ολοκληρωτικά σε ιδιώτες όχι μόνον της ΔΕΗ, αλλά και άλλων βασικών κοινωφελών οργανισμών του Δημοσίου.

Οι πολίτες πρέπει να συμπαρασταθούν στον αγώνα των εργαζομένων στη ΔΕΗ χωρίς ενδοιασμούς, όσο κι αν οι απεργιακές κινητοποιήσεις δημιουργήσουν κάποια προσωρινά προβλήματα στην καθημερινότητά τους, αφού μακροπρόθεσμα θα είναι οι ίδιοι και τα παιδιά τους οι σημαντικά κερδισμένοι αυτής της προσπάθειας.

 Η Απεργία είναι το πιο σημαντικό όπλο των εργαζομένων ενάντια στα άγρια αντιλαϊκά μέτρα, ενάντια στα ύπουλα παιχνίδια εις βάρος της πατρίδας μας και του λαού της από τις λεγόμενες «αγορές», που δεν είναι παρά το ντόπιο και ξένο Κεφάλαιο, καθώς και οι εκφραστές και εκπρόσωποί του, όπως είναι η κυβέρνηση, η Τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook