Ως \”τραγική\” μπορεί να χαρακτηριστεί η απάντηση του τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κουτσούκου, σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μ.Στρατάκη αναφορικά με το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας και στην Κρήτη.
Την ίδια στιγμή που οι πάντες. Απο τις Περιφέρειες, μέχρι το ΓΕΩΤΕΕ,τους αγρότες και τους βουλευτές των ελαιοκομικών περιοχών, χαρακτηρίζουν τις φετινές περικοπές ως ουσιαστική ακύρωση του προγράμματος δακοκτονίας με τεράστιες επιπτώσεις για το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών αλλά και για την εθνική οικονομία μέσω των εξαγωγών ελαιολάδου.
Αυτή την ίδια στιγμή, ο κ.Κουτσούκος κάνει λόγο για \”στήριξη της ποιότητας του ελαιολάδου\” και για \”κατανομή ανα νομό του προσωπικού ανάλογα με την έκταση εφαρμογής του προγράμματος και την δυναμική των πληθυσμών του δάκου\” !!!
Προφανώς ο τέως υφυπουργός γνωρίζει εκ των προτέρων την \”δυναμική\” του δακοπληθυσμού και για τον λόγο αυτόν συμφώνησε στην περικοπή των παγιδοθετών που δουλειά τους είναι να ελέγχουν αυτή την δυναμική.
Να σημειωθεί πως ο κ.Κουτσούκος εμφανώς αποφεύγει επιμελώς να αναφερθεί στην \”ταμπακιέρα\” που είναι οι επιπτώσεις των περικοπών στις προσλήψεις συμβασιούχων.
Διαβάστε ολόκληρη την ανεκδιήγητη \”απάντηση\” του τέως, με την ελπίδα πως ο νυν υφυπουργός θα ακολουθήσει διαφορετική ρότα.
\” Το ΥΠΑΑΤ στην προσπάθειά του να στηρίξει το ελαιόλαδο ως ένα προϊόν υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας και προκειμένου να διασφαλίσει την άριστη ποιότητά του, μετά την αλλαγή της Διοίκησης με την εφαρμογή του Καλλικράτη, δρομολόγησε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την οργάνωση, εποπτεία και ορθή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας έτους 2011. 
Πιο συγκεκριμένα: 
α) έχει προβεί σε όλες τις ενέργειες για την έγκριση πρόσληψης εποχιακού προσωπικού.
Ειδικότερα: 
– Το ΥΠΑΑΤ με το αρ.πρωτ.92237/13-1-2011 έγγραφό του, εισηγήθηκε την πρόσληψη 3.753 ατόμων για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό για το πρόγραμμα δακοκτονίας 2011. 
– Στις 27-5-2011 υπεγράφη η με αρ.167690 Απόφαση Κατανομής Εποχικού Προσωπικού, Γενικής Δ/νσης Φυτικής Παραγωγής-Πρόγραμμα καταπολέμησης του δάκου της ελιάς και έλαβε ΑΔΑ: 4ΑΘΑΒ-4Σ, αφού, προηγουμένως, με τη ΔΙΠΠ/Φ.ΕΓΚΡ.6/24/4740/24-5-2011 του Υπ.Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, εγκρίθηκε η πρόσληψη 2.200 ατόμων. 
– Η κατανομή κατά ελαιοκομικό νομό γίνεται ανάλογα με την έκταση εφαρμογής του προγράμματος και τη δυναμική των πληθυσμών του δάκου.
β) Οι Περιφερειακές υπηρεσίες των ελαιοκομικών Νομών έχουν, ήδη, παραλάβει απόφαση εξουσιοδοτική για την προμήθεια υλικών δακοκτονίας.
γ) Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ήδη υπογράψει εισηγητική απόφαση κατανομής πιστώσεων στις Περιφερειακές Υπηρεσίες και εντός των ημερών, η απόφαση υλοποιείται από το αρμόδιο Υπ.Εσωτερικών. 
Εκτιμούμε ότι η έναρξη του Προγράμματος θα πραγματοποιηθεί έγκαιρα, με εξασφαλισμένες όλες τις προϋποθέσεις για την αποτελεσματική εφαρμογή και προστασία της ελαιοπαραγωγής και κατά συνέπεια του εισοδήματος των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook