Τη μνήμη των πεσόντων στο Ολοκαύτωμα του Μαγαρικαρίου, καθώς και τον Αρχηγό της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Γεώργιο Πετρακογιώργη, τίμησαν σήμερα Κυριακή 3 Μαΐου, σε εκδήλωση μνήμης που πραγματοποιήθηκε.

Μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκε και ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο οποίος και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των ηρώων.

Πιο συγκεκριμένα ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Φαιστού, ο Πρόεδρος και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο της Τοπικής Κοινότητας Μαγαρικαρίου, πραγματοποίησαν σήμερα εκδηλώσεις μνήμης πεσόντων και ολοκαυτώματος Μαγαρικαρίου, από τα στρατεύματα Κατοχής το Μάη του 1944 και στην ταυτόχρονη εκδήλωση μνήμης του αρχηγού της Εθνικής Αντίστασης καπετάν Γεωργίου Πετρακογιώργη.

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Ιερά Ακολουθία στον Ι.Ν. Μιχαήλ Αρχαγγέλου και Αγίου Κωνσταντίνου, Τρισάγιο στο χώρο του Ανδριάντα καπετάν Πετρακογιώργη και Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στη θέση Γριά Βρύση. 

Ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου πεσόντων και την τήρηση ενός λεπτού σιγή, για τα θύματα και τους αγωνιστές της Eθνικής  Aντίστασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook