Μέσα στα επόμενα δυο χρόνια το ψηφιακό χάσμα που παρουσίαζαν οι περιοχές της ενδοχώρας, θα έχει γεφυρωθεί.

Το ευρυζωνικό δίκτυο πρόκειται να φτάσει σε απομακρυσμένες περιοχές του νομού Χανίων, δίνοντας τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης το διαδίκτυο.

Πρόκειται για το έργο της «Ανάπτυξης Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές» περιοχές της ελληνικής επικράτειας και υπηρεσίες εκμετάλλευσης – αξιοποίησης των Υποδομών».

Το πρωί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, παρουσία εκπροσώπων των δήμων, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση από στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ, για τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου το έργο να αρχίσει και να ολοκληρωθεί σύντομα.

Σε επίπεδο νομού Χανίων, θα υλοποιηθεί στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα και συγκεκριμένα στους δήμους Χανίων, Πλατανιά, Καντάνου – Σελίνου και Κισάμου Το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και την υλοποίηση του στο νομό Χανίων θα αναλάβει ο Όμιλος ΟΤΕ.

Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης:

Υλοποιείται ένα μεγάλο έργο της κοινωνίας της πληροφορίας. Πρόκειται για μια τεράστια επένδυση σε όλη την Ελλάδα, ιδιαιτέρως όμως, για τον νομό μας είναι από τις πιο μεγάλες επενδύσεις που γίνονται. Εξασφαλίζει για τα επόμενα χρόνια, πρόσβαση στο διαδίκτυο των πολιτών και των επιχειρήσεων αλλά κυρίως των απομακρυσμένων οικισμών του νομού. Βέβαια, υπάρχουν και περιοχές που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό. Για παράδειγμα είναι κάποια κομβικά σημεία, όπως ο ΟΑΚ και η διεύθυνση Γεωργίας. Αποφασίσαμε ωστόσο, να κάνουμα αίτημα άμεσα σαν περιφερειακή ενότητα, προκειμένου να ενταχθεί και αυτό το σημείο στο έργο. Την εργολαβία για τα Χανιά την έχει πάρει η Όμιλος ΟΤΕ. Εμείς θα εξυπηρετήσουμε τον φορέα υλοπόιησης του έργου σε όσες άδειες χρειαστεί ή έγγραφα για την όσο το δυνατόν συντομότερη υλοποίηση του έργου.

Το χρονοδιάγραμμα του έργου είναι 2 έτη, ωστόσο αναμένεται να ολοκληρωθεί πολύ πιο σύντομα.

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι τέτοιες επενδύσεις αυτού του μεγέθους είναι αυτές που μπορούν να αλλάξουν την οικονομική κατάσταση της χώρας. Ελπίζω να συνεχίσουν να γίνονται τόσο μεγάλα έργα στην Κρήτη, τόνισε ο κ. Βουλγαράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook