Με την διακοπή των εργασιών και την απένταξή του απο το ΕΣΠΑ κινδυνεύει ένα έργο κόστους 2.500.000 ευρώ στα Χανιά.

 Πρόκειται για την ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, στην οποία ξεκίνησαν οι εργασίες, αλλά υπάρχει άμεσος κίνδυνος να διακοπούν καθώς,  κάτοικοι της περιοχής που "μετριούνται στα δάκτυλα του ενός χεριού" κάνουν συνεχώς προσφυγές και καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα παρά του ότι αυτά απορρίπτονται απο την Δικαιοσύνη.

   

Τον κώδωνα του κινδύνου απένταξης από το ΕΣΠΑ, του έργου της ανάπλασης της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου (στη Δημοτική Ενότητα Ελ. Βενιζέλου), έκρουσε και ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, κατά την επίσκεψή του, σήμερα Τρίτη (21/6) , στην περιοχή, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Μανώλη Κεμεσίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Χανίων, απηύθυνε έκκληση προς τους ιδιοκτήτες των κατοικιών της προαναφερθείσας οδού να «μην σαμποτάρουν την υλοποίηση του σημαντικού αυτού για το Δήμο Χανίων έργου, το οποίο θα βελτιώσει ποιοτικά και αισθητικά την όψη της περιοχής, αλλά κυρίως θα αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στην οδό Αναγνώστου Γογονή, εξυπηρετώντας μεγάλο μέρος της κυκλοφορίας προς το νέο Νοσοκομείο, αφού θα αποτελέσει τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη διαδρομή».
  

«Το έργο, προϋπολογισμού περίπου 3 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και δύο περίπου μήνες, κινδυνεύει να απενταχθεί, εξαιτίας των αλλεπάλληλων ασφαλιστικών μέτρων που έχουν κατατεθεί. Κάνω έκκληση στους κατοίκους να συμβάλλουν ώστε να μην το χάσουμε» επεσήμανε ο κ. Σκουλάκης σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους.

«Η Δημοτική Αρχή είναι αποφασισμένη το έργο, το οποίο είναι εντός σχεδίου πόλεως, να γίνει, ακόμη κι αν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν όλα τα ένδικα μέσα», κατέληξε.

Το συγκεκριμένο έργο ριζικής ανάπλασης και ουσιαστικά ανακατασκευής της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου , όπου είναι και τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ και η οποία ξεκινά απο την οδό Γογονή και φτάνει μέχρι το "Κόκκινο Μετόχι", εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ πριν απο έναν χρόνο με προυπολογισμό περίπου 3,2 εκατομ ευρώ, αλλά το τελικό κόστος μετά απο τις εκπτώσεις της δημοπρασίας διαμορφώθηκε στα 2,5 εκατομ ευρώ.

Η σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο υπεγράφει στις 7 Απριλίου 2011 απο τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ.Στ.Αρναουτάκη και τον Δήμαρχο Χανίων κ.Μ.Σκουλάκη, ενώ το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 6 Οκτωβρίου 2012, κάτι που θα είναι πάρα πολύ δύσκολο εαν υπάρξουν Δικαστήρια και προσφυγές.

   

Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο έργο προβλέπει : 

-Κατασκευή πεζοδρομίων πλάτους 2 μ. εκατέρωθεν της οδού με προδιαγραφές για εξυπηρέτηση ΑμεΑ (ράμπες, επίστρωση πεζοδρομίων με ανάγλυφες πλάκες με σήμανση για άτομα με προβλήματα όρασης).

-Υλοποίηση οριζοντιογραφικά και υψομετρικά των πράξεων εφαρμογής.

-Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων.

-Κατασκευή νέων αγωγών ύδρευσης κάτω από τα πεζοδρόμια.

-Κατασκευή δικτύου Η/Μ εγκαταστάσεων και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων πεζοδρομίου.

-Οριζόντια σήμανση διαβάσεων και ορίων κυκλοφορίας και κάθετη σήμανση.

-Τοποθέτηση νέων στάσεων για τους εξυπηρετούμενους από το αστικό ΚΤΕΛ.

-Φύτευση δέντρων και σύστημα αυτόματης άρδευσης στα πεζοδρόμια της οδού.