Στα Χανιά βρίσκεται ο γνωστός Σέφ Τζέιμς Μάρτιν  ο όποιος στο πλαίσιο γυρισμάτων της εκπομπής μαγειρικής που παρουσιάζει σε Βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό, μαγείρεψε παραδοσιακή κακαβιά στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων.

Απο νωρίς το πρωί ο Τζέιμς Μάρτιν με το τηλεοπτικό συνεργείο πήγαν στην Δημοτική Αγορά των Χανίων όπου ο σεφ διάλεξε τα απαραίτητα χορταρικά και μυρωδικά για την κακαβιά καθώς επίσης και υλικά για την σαλάτα.

\"\"   \"\"

 Στην συνέχεια πήγαν στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων όπου \”έδεσε\” ένα ψαροκάικο με την φρέσκια \”ψαριά\”, ενώ οΤζειμς Μάρτιν ανέβηκε στο καίκι και επέλεξε τα ψάρια για την κακαβιά.

\"\"   \"\"

Τα γυρίσματα του μαγειρέματος της κακαβιάς απο τον τηλεοπτικό Βρετανό σεφ, έγιναν μέσα στο ψαροκάικο, εν πλω, στο Ενετικό λιμάνι των Χανίων, ενώ ήδη από το πρωί το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής είχε κάνει πολλά γυρίσματα και στην Δημοτική Αγορά αλλά και στο Ενετικό λιμάνι, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην προβολή και τη διαφήμιση των Χανιών στο εξωτερικό.

Γυρίσματα θα γίνουν ακόμα στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι αλλά και σε παραδοσιακή πιστοποιημένη ταβέρνα κρητικής διατροφής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου Χανίων Μαρία Κοκκινάκη, ο Βρετανός σεφ πιστεύει \”ότι υπήρχε η αναγκαιότητα να προβληθεί η καλή πλευρά της Κρήτης, γιατί οι Βρετανοί γνωρίζουν μόνο την πλευρά των Μαλίων κι όσων γίνονται εκεί. Θέλουν να αναδείξουν το άλλο κομμάτι της Κρήτης το όμορφο, τα κρητικά προϊόντα, το λάδι, τα πορτοκάλια και την μεγάλη διατροφική τους αξία\”.

\"\"   \"\"

Ο James Martin, θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της Βρετανίας και οι εκπομπές του παρακολουθούνται από ένα εκατομμύριο και πλέον τηλεθεατές.

 Η εν λόγω εκπομπή με θέμα τη γαστρονομία «James Martin\’s Mediterranean feasts» του Βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού UKTV’s θα μεταδοθεί στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2011.

 Η τηλεοπτική σειρά θα έχει κύκλο 10 εκπομπών με γυρίσματα σε 4 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου: την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook