Από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εντοπίσθηκε κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας στη Λεωφόρο Λαυρίου στα Γλυκά Νερά, δημοσίας χρήσεως επιβατηγό αυτοκίνητο (ταξί), το οποίο, ύστερα από έλεγχο, προέκυψε ότι έφερε παραποιημένο αριθμό πλαισίου, εμφανώς παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας, πλαστό ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα ΤΑΞΙ (τσιπ), ενώ η άδεια κυκλοφορίας, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, η κάρτα ελέγχου καυσαερίων και το δελτίο τεχνικού ελέγχου, που επιδείχθηκαν στους τροχονόμους, ήταν έγχρωμα φωτοαντίγραφα.

Στη συνέχεια εντοπίστηκε ακόμη ένα ταξί στην οδό Πρασίνου Λόφου στο Ν. Ηράκλειο, το οποίο έφερε τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας.

Κατόπιν ελέγχου, προέκυψε ότι επρόκειτο για το γνήσιο όχημα, το οποίο όμως, πέραν της οπίσθιας κρατικής πινακίδας, έφερε εμπρόσθια πινακίδα εμφανώς παραποιημένη, που ανήκει σε άλλο ταξί και για την οποία έχει δηλωθεί κλοπή.

Τα δύο οχήματα και τα ανευρεθέντα πλαστά πειστήρια κατασχέθηκαν. Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου και ο κατά 50% ιδιοκτήτης του δευτέρου οχήματος συνελήφθησαν, ενώ αναζητείται η συνιδιοκτήτριά του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook