Δεν θα υπάρχει μνημόνιο για την Ελλάδα σε μία πιθανή συνεργασία της χώρας με τη Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS υποστήριξε σε συνέντευξή του στο Star ο κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης, υπεύθυνος για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων συνεργασίας.

Ερωτηθείς για μία πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στην τράπεζα των BRICS, ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση αναζητά και άλλους τρόπους για να στηριχθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, «μια τέτοια συμφωνία δεν θα έβλαπλτε κανέναν», είπε.

«Όταν η ίδια η Αμερική συνεργάζεται με την Κίνα δεν μπορεί να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έκανε μία λάθος κίνηση με τη συμμετοχή της στην τράπεζα των BRICS. Εγώ διερευνώ απλά τη δυνατότητα συμμετοχής της χώρας στην Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS και τίποτε άλλο».

Ερωτηθείς τι θα διεκδικήσει η Ελλάδα από τα BRICS, o πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία επαφή για το θέμα και εξήγησε ότι στόχος είναι «να διερευνήσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής μας με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook