Τον Εμπορικό Σύλλογο καταγγέλλει η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων Ηρακλείου αναφορικά με την ανακοίνωση που εξέδωσε για τις κοινητοποιήσεις των οδηγών τουριστικών λεωφορείων.

Στην ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ αναφέρεται:

“Η Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων που συσπειρώνεται στην ΠΑΣΕΒΕ θεωρεί το λιγότερο απαράδεκτη την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα εκ μέρους του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, με την όποια επιχειρείται από την μεριά της πλειοψηφίας του Συλλόγου να παρέμβει στον απεργιακό αγώνα που έχουν αποφασίσει  οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων προκειμένου τα πιέσουν τους εργοδότες τους για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Είναι  συνδικαλιστικά απαράδεκτο και καταδικαστέο ένας μαζικός φορέας επαγγελματιών να εγκαλεί έναν φορέα εργαζομένων προκείμενου οι εργαζόμενοι να μην αξιοποιήσουν το πιο σημαντικό όπλο που έχουν στα χέρια τους, την απεργία.

Ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων οδηγών στα τουριστικά λεωφορεία και το σωματείο «Ο Ερμής» με αίτημα την  υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης είναι δίκαιος, επίκαιρος και αποτελεί υπόθεση ολόκληρης της εργατικής τάξης του νομού.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κος Κουμαντάκης δεν είναι η πρώτη φορά που μιλά «εξ ονόματος» του Συλλόγου χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και απόφαση στο  Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς να γνωρίζει κανείς άλλος πλην αυτού τι ανακοινώνεται στα ΜΜΕ. Είναι η εικόνα, δίνει καθημερινά διαπιστευτήρια, κυβερνητικού συνδικαλιστή. Τα παραδείγματα πολλά.

Σε κάθε περίπτωση η Αγωνιστική Συνεργασία Έμπορων που συμμετέχει στο ΔΣ του Εμπορικού Σύλλογο καταγγέλλει αυτή την ανακοίνωση του ΕΣΗ, διαχωρίζει τη θέση της από αυτή την ενέργεια της πλειοψηφίας του Συλλόγου και εκφράζει την συμπαράσταση της στους εργαζομένους οδηγούς των τουριστικών λεωφορείων.                                                                                                                                                      

Η άρνηση της εργοδοσίας του χώρου να μην υπογράψει νέα  συλλογική σύμβαση εργασίας, αποδεικνύει αυτό που ακούγεται τα τελευταία χρόνια, ότι στο χώρο του τουρισμού τα κέρδη πάνε στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου αλλά για τους εργαζόμενους μόνο τα ψίχουλα υπάρχουν.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook