Την έντονη δυσαρέσκειά τους εκφράζουν με ανακοίνωση - διαμαρτυρία οι πολιτιστικοί σύλλογοι Βραχασίου και Μιλάτου για τον αποκλεισμό όπως αναφέρουν της Δημοτικής Ενότητας Βραχασίου από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται ή συνδιοργανώνονται μέχρι στιγμής από τον ΠΑΟΔΑΝ στο νέο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Στην ανακοίνωση που υπογράφουν οι Δημήτρης Κυριακάκης, Πρόεδρος του Π.Σ. Βραχασίου "ο Αναύλοχος" και Γιώργος Λασιθιωτάκης, Πρόεδρος του Π.Σ Μιλάτου τονίζεται :

"Τόσο για τις εκδηλώσεις για την υποδοχή της φλόγας των special olympics, όσο για τις μουσικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα μουσικής, όσο και για οποιαδήποτε άλλη πολιτιστική εκδήλωση που έχει γίνει μέχρι σήμερα, δεν έχει γίνει καμμία πρόσκληση και καμία επικοινωνία από τον ΠΑΟΔΑΝ με τους συλλόγους μας για να υπάρξει οργάνωση ή συνδιοργάνωση κάποιας εκδήλωσης στην περιοχή μας.

Μέχρι στιγμής ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Αγ. Νικολάου λειτουργεί σαν να μην υπάρχει η Δημοτική Ενότητα Βραχασίου στο Δήμο Αγίου Νικολάου.
Ζητούμε από τη διοίκηση του ΠΑΟΔΑΝ και από το δήμαρχο Αγίου Νικολάου να σταματήσει αυτή η αδιαφορία απέναντι στην περιοχή μας και να αντιμετωπίζεται στα πολιιτιστικά ισότιμα με τις άλλες δημοτικές ενότητες με προγραμματισμό και συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς του τόπου".