Τη ριζική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, με λιγότερο όγκο και μηδενική διαφθορά ώστε να υποδεχτεί επενδύσεις, πρότεινε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατά την ομιλία του στη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Όπως υπογράμμισε, λόγω του ευρώ, η χώρα δεν μπορεί να έχει νομισματική πολιτική που θα συμπληρώσει την δημοσιονομική πολιτική. Η έμφαση, όπως είπε, πρέπει να δοθεί στη συνέχεια στην ανάπτυξη της γεωργίας και στην εκβιομηχάνιση της χώρας.

Η Ελλάδα, ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του , πολύ συχνά κατέφευγε σε δανεισμό και βρέθηκε σε κατάσταση παρόμοια με τη σημερινή στις αρχές της δεκαετίας του 1930 και του 1950. Σε εκείνες τις περιπτώσεις, συνέχισε, «μεγάλοι πολιτικοί κατέφευγαν σε γενναίες υποτιμήσεις» για την επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Σήμερα δεν έχουμε το ένα μας πόδι», την νομισματική πολιτική, είπε και παρομοίασε την προσπάθεια με «κουτσό στην ανηφόρα· εκεί θα δείξουμε τις αντοχές μας», τόνισε.

Έχουμε ένα εξαιρετικά ακριβό ευρώ, είπε ο κ.Καρατζαφέρης, και δεν μπορούμε να ελέγξουμε αποτελεσματικά το ισοζύγιο εξωτερικών πληρωμών.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η ανάπτυξη πρέπει να γίνει σε δύο άξονες, αφενός την γεωργία όπου πρότεινε να προχωρήσει η Ελλάδα σε διμερείς συμψηφισμούς εισαγωγών και εξαγωγών.

Ο δεύτερος άξονας πρέπει να είναι η εκβιομηχάνιση της χώρας, πρόσθεσε. Οι επενδυτές χρειάζονται σοβαρή δημόσια διοίκηση, ανέφερε ο κ.Καρατζαφέρης.

Επισήμανε ακόμη ότι «πρέπει να ανορθώσουμε την αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου».

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook