Με μαθήματα Κατεύθυνσης ολοκληρώνεται η πρώτη εβδομάδα των πανελλαδικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια. Συγκεκριμένα,  οι υποψήφιοι εξετάζονται σήμερα στα παρακάτω μαθήματα: Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών),

 Ακολουθεί ένα σύντομο σχόλιο για τα θέματα, καθώς και παράθεση των θεμάτων και των απαντήσεων από τα συνεργαζόμενα με το Flashnews.gr φροντιστήρια, ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ και ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ.

Λογοτεχνία Κατεύθυνσης

To κείμενο που ζητήθηκε ήταν ο Κρητικός του Σολωμού, προσφιλές στους εξεταστές τα τελευταία χρόνια , αφού ζητήθηκε επίσης με διαφορετικά αποσπάσματα το 2011 και το 2013. Τα ερωτήματα είναι σχετικά πολλά και απαιτούν εκτενείς απαντήσεις. Ωστόσο οι διαβασμένοι μαθητές μπορούν με άνεση να τα επεξεργαστούν. Θετικό στοιχείο: η διαβάθμιση των ερωτήσεων και η κατάτμηση των απαντήσεων, έτσι που να μπορούν να ανταποκριθούν σχετικά ικανοποιητικά οι περισσότεροι εξεταζόμενοι. Το παράλληλο πολύ εύκολο του Κώστα Καρυωτάκη.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις

Φροντιστήριο ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ

Α. Παπανδρέου 102, Χανιά
www.dialektiki.edu.gr

 

Βιολογία Κατεύθυνσης

Τα θέματα είχαν κλιμάκωση και κάλυπταν όλη την ύλη του μαθήματος. Σε αρκετά σημεία απαιτούνταν συνολική κατανόηση της ύλης από τους μαθητές, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο. Σε γενικές γραμμές, καλά διαβασμένοι μαθητές, δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερες δυσκολίες.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις

 

Αρχές Οργάνωσης & Διοίκησης

Τα θέματα στο μάθημα Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, ήταν εύστοχα. Κάλυπταν το μεγαλύτερο μέρος της ύλης με την έννοια ότι αντιστοιχούσαν και στα τρία κεφάλαια, ήταν αναμενόμενα και πολυσυζητημένα. Οι μαθητές που είχαν διαβάσει είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν ένα πολύ μεγάλο βαθμό. (Κυριακάκη Μαρία, Σφακιανάκη Σοφία)

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις

Εκπαιδευτικό Οργανισμός ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Κατεχάκη 18 / Κονδυλάκη 38 / Παπαναστασίου 173, Ηράκλειο / Αρκαλοχώρι

http://www.horizontes.gr

 

Χημεία-Βιοχημεία Κατεύθυνσης

Όσον αφορά στη Χημεία ήταν για άρτια προετοιμασμένους με πολύ καλή γνώση της θεωρίας και των ασκήσεων. Τα θέματα στη Βιοχημεία δεν παρουσίαζαν ιδιαίτερη δυσκολία. Απαιτούνταν όμως πλήρη κατανόηση και αποστήθιση των αντιδράσεων του μεταβολισμού από το κεφάλαιο 9 για το θέμα Δ2.

Δείτε εδώ τα θέματα

Δείτε εδώ τις προτεινόμενες απαντήσεις

Το σχόλιο για το μάθημα της Χημείας-Βιοχημείας, προέρχονται από το in.gr , ενώ οι απαντήσεις από το site του www.oefe.gr

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook